Rovinari – oraşul investiţiilor | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse
Oraşul Rovinari a cunoscut o reală schimbare în ultimii ani. În prezent se continuă transformările, cu accent pe dezvoltarea nivelului economic, social şi de infrastructură.
În anul 2007 au fost finalizate mai multe investiţii de interes local: a fost dat în folosinţă ştrandul orăşenesc, cu o suprafaţă de 4.500 mp, au fost date în folosinţă două blocuri ANL, a fost construită o piaţă agroalimentară la standarde europene şi a fost finalizată o bază sportivă cu gazon sintetic.
În anul 2008 în oraşul Rovinari s-au continuat investiţiile în infrastructură precum şi în alte domenii de interes local ridicat. Unele dintre acestea au fost finalizate în cursul anului 2008, iar altele în cursul acestui an. S-au reabilitat următoarele şcoli şi gradiniţe toate din fonduri provenite de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Renovării.
S-a reabilitat Şcoala Generală Nr. 3 care a constat în: desfacerea pardoselilor  deteriorate şi înlocuirea acestora cu parchet melaminat de 8 mm trafic intens şi lambriuri la pereţii din sălile de clase.
  • Reabilitarea Şcolii Generale Nr. 1unde s-au montat lambriuri la pereţi şi zugrăveli lavabile.
  • Reabilitarea Grupului Şcolar Industrial şi a Campusului Şcolar, zugrăveli pe casa scării la elevi, termosistem la clădirea şcoală. La clădirea fostului internat şcolar s-a pus gresie şi faianţă, parchet s-au schimbat uşile. S-a aplicat un strat de mixtură asfaltică pe suprafaţă sportivă şi împrejmuirea compusului şcolar.
  • S-au reabilitat străzile Termocentralei, Tineretului, Aleea Şcolii şi 22 Decembrie 1989. La străzile Termocentralei, Tineretului şi Aleea Şcolii s-a aplicat covor asfaltic şi s-au ridicat cămine de canalizare, iar la Strada 22 Decembrie s-a mai efectuat în plus faţă de celelalte zona pietonală cu pavele. Reabilitarea Grădiniţei Nr. 4 care a constat în zugraveli interioare şi exterioare, refacerea grupurilor sanitare cu gresie, faianţă.
  • Construirea unui sistem de colectare selectivă şi valorificare a deşeurilor la standarde europene din fonduri Phare. Darea în folosinţă a celui de-al treilea bloc ANL compus din 38 de apartamente cu 2 camere.
  • Reabilitarea blocului C1 care a constat în zugrăveli interioare şi exterioare, înlocuirea ferestrelor vechi cu ferestre termopan, parchet, şi dotarea acestui bloc cu o centrală termică.
  • Construirea pe Bulevardul Minerilor a unui imobil de locuinţe colective cu 3 etaje respectiv 12 apartamente, cu spaţii comerciale la parter, bloc făcut din fonduri proprii şi construit la standarde europene în sistem Amvic. Finalizarea Capelei Vârţ.
  • În acest an s-au început lucrările pentru construirea stadionului orăşenesc a primei faze 1 A care constă în efectuarea terenului de joc, efectuarea cursivei inferioare şi împrejmuirea stadioului.
Urmează ca până la finalul acestui an a se realiza alte investiţii de infrastructură publică urbană şi socială.
    
Cauta
Retele Sociale