Campanie de sterilizare a câinilor comunitari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Luni 10 august 2009 în Oraşul Rovinari a revenit clinica mobilă a „Fundaţiei pentru protecţia câinilor comunitari”. Această fundaţie dispune de personal calificat şi, prin acţiunea mai sus menţionată, are ca scop sterilizarea câinilor fără stăpân de pe raza oraşului nostru precum şi din Cariera Roşia şi Complexul Energetic Rovinari, considerându-se că majoritatea maidanezilor sunt abandonaţi în aceste zone, după care migrează în oraş în căutarea hranei. De trei ani de când Fundaţia pentru protecţia câinilor comunitari ne vizitează s-au sterilizat aproximativ 700 de câini comunitari. Clinica mobilă este amplasată pe Strada Prieteniei vis-a-vis de fostul D.S.C. (lângă farmacie) şi aşteaptă toţi cetăţenii oraşului Rovinari iubitori şi deţinători de câini să vină cu câinii personali precum şi cu cei din jurul blocurilor de locuinţe pentru a-i steriliza. Practic această sterilizare constă în castrarea şi crotalierea acestora (aplicarea unui cercel cu serial în ureche).

Caravana fundaţiei va sta în Rovinari până vineri 21 august şi reprezentanţii fundaţiei speră ca rovinărenii să fie receptivi la această acţiune de sterilizare a câinilor comunitari.

Având în vedere că numărul mare de câini comunitari existenţi pe raza oraşului nostru a devenit o problemă serioasă, primarul oraşului Rovinari roagă toţi deţinătorii de câini să se prezinte la medicii veterinari cu câinii în vederea vaccinării antirabice, sterilizării şi mar cării (după caz).

Printre beneficiile sterilizării amintim:
+ Stoparea înmulţirii câinilor;
+ Scăderea numărului câinilor;
+ Scăderea agresivităţii câinilor;
+ Reducerea transmiterii bolilor în rândul câinilor.

Acţiunea se desfăşoară sub sloganul „Fiecare câine merită un stăpân !”

    
Cauta
Retele Sociale