Dezbatere publică privind calitatea aerului | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Primăria oraşului Rovinari invită cetăţenii interesaţi să participe la dezbaterea publică a Programului integrat de gestionare a calităţii aerului, pentru zonele Rovinari pentru indicatorii dioxid de sulf (SO2) şi pulberi în suspensie (PM 10), Tg-Jiu pentru indicatorul pulberi în suspensie (PM 10) şi Turceni pentru indicatorul dioxid de sulf (SO2), ce va avea loc marţi 13 aprilie 2010, cu începere de la orele 16.00 în Sala de Şedinţe a Consiliului Local Rovinari.

Acest program va cuprinde măsuri/acţiuni, termene şi responsabilităţi, necesar a fi implementate în perioada 2010-2013 în cele trei localităţi, în vederea încadrării valorilor de emisie la indicatorii de sulf şi pulberi în suspensie sub valorile limită reglementate de normele în vigoare.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv H.G. nr.543/2004 privind elaborarea şi punerea în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului şi O.M. nr.35/2007 privind aprobarea Metodologiei de elaborare şi punere în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului, se impune aprobarea documentului elaborat prin Hotărâre de Consiliu Judeţean. Anterior, în baza H.G. 564/2006 privind cadrul de realizare a participării publicului la anumite planuri şi programe de mediu, se realizează consultarea publicului privind propunerea de program, în cadrul unor dezbateri publice.

Oraşul Rovinari este printre cele mai poluate oraşe din judeţul Gorj, fiind poluat atât cu dioxid de sulf cât şi cu pulberi în suspensie. Problema calităţii aerului este una din problemele cele mai des ridicate de cetăţenii oraşului Rovinari.

Primarul oraşului Rovinari recomandă cetăţenilor să fie prezenţi la această şedinţă,la întâlnirea cu membrii Comisiei Tehnice, pentru că de această întâlnire va depinde calitatea aerului din oraşul în care trăim, noi, părinţii şi copiii noştri.

    
Cauta
Retele Sociale