Sistem de iluminat ambiental şi arhitectural la Catedrala Ortodoxă din Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Odată cu venirea Sfintelor Sărbători Pascale, pe exteriorul Catedralei Ortodoxe din Rovinari a fost montat un sistem de iluminat ambiental care să ilumineze catedrala pe timpul nopţii. Investiţia a fost făcută de către Primăria Rovinari, care avea prinsă realizarea acestui sistem de iluminat în Lista de Investiţii pe anul 2010. Sistemul de iluminat arhitectural al catedralei este de tip dinamic şi nu static, care oferă posibilitatea schimbării culorilor pe zone diferite şi la intervalele de timp dorite.

Proiectoarele montate sunt optimizate din punct de vedere al dimensiunilor, fluxului luminos şi consumului de electricitate. În plus, ledurile au o putere de 3 W fiecare şi au o durată de viaţă de până la 70.000 de ore, mai mult proiectoarele dau posibilitatea de variaţie a culorii prin controlul independent al intensităţii ledurilor.
Mai trebuie spus că s-a început şi pictarea interioară a catedralei, pentru care Consiliul Local Rovinari a contribuit până acum cu suma de 1,2 miliarde lei. Altarul este aproape pictat în totalitate, urmând să înceapă a se picta şi partea stângă a Naosului (locul unde stau femeile în Biserică).

Pentru mai multe poze cu sistemul de iluminat ambiental şi arhitectural dar şi cu pictura Catedralei Rovinari click aici

    
Cauta
Retele Sociale