Ziua Eroilor comemorată de autorităţi | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Joi 13 mai 2010, cu ocazia Zilei Eroilor, Primăria oraşului Rovinari reprezentată de Viceprimarul Chivu Laurenţiu, a depus o coroană de flori la Troiţa Monument Ridicat în Cinstea Eroilor, din curtea Catedralei Ortodoxe Rovinari.

Astfel, după săvârşirea slujbei de Înălţare a Domnului, preotul, împreună cu credincioşii, au ieşit în curtea bisericii unde au ţinut o slujbă pentru comemorarea eroilor români care au murit pentru patrie.

Viceprimarul Chivu Laurenţiu a declarat: „Comemorarea celor care şi-au jertfit viaţa pentru România, protejarea mormintelor lor aflate în ţară sau pe meleaguri străine, sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetăţean. În această zi sfântă trebuie să ne plecăm, cu adâncă smerenie, în faţa mulţimii de eroi ai Neamului, presărând pe mormintele şi monumentele lor lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie”. Nu este singura zi în care sunt pomeniţi eroii, biserica pomeneşte la fiecare slujbă pe ostaşii români căzuţi pe câmpurile de luptă.

Mai trebuie spus că la sfârşitul slujbei s-a cântat şi imnul de stat al României, de către toţi cei care au luat parte la acest eveniment.

    
Cauta
Retele Sociale