Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari are o altă înfăţişare | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Ministerul Sănătăţii a finalizat săptămâna trecută clasificarea spitalelor din România, în funcţie de competenţele lor. Această clasificare va fi utilizată pentru elaborarea propunerilor de modelare a finanţării suplimentare a spitalelor, pe nivele de performanţă şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală.

În urma evaluării celor 461 de spitale, 58% se încadrează în cele mai slabe categorii: IV şi V. Spitalul din Rovinari se încadrează în categoria IV, fiind în ton cu celelalte unităţi spitaliceşti din Gorj. La aproape un an de la preluarea spitalului de către administraţia locală, pe lângă numeroasele investiţii realizate la spitalul din Rovinari, de curând au fost finalizate şi lucrările la anveloparea termică.

Într-un timp foarte scurt s-au făcut multe lucruri pozitive la nivelul spitalului, lucru remarcat şi de ministrul sănătăţii Cseke Attila într-un comunicat de presă postat pe site-ul ministerului, în care ministrul precizează că „Descentralizarea a fost o decizie corectă, binevenită şi care a produs efecte pozitive în multe judeţe. În urma descentralizării unităţilor sanitare către consiliile judeţene şi primării, valoarea investiţiilor pe care acestea le-au efectuat în sistemul sanitar a crescut semnificativ, de peste 6 ori în ultimii 3 ani. Există autorităţi locale care au înţeles importanţa investiţiilor în Sănătate … ”.

    
Cauta
Retele Sociale