Parteneri pentru sănătate | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Consiliul Local Rovinari, Şcoala Generală nr. 3 şi Centrul pentru Educaţie şi Consultanţă Instrumente Structurale, vor implementa  în perioada 2011 – 2013 proiectul Educaţie pentru un stil de viaţă sănătos – Healthy Lifestyle’s Education, proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii – Comenius Regio cu suma de 43955 Euro, şi cofinanţat de Consiliul Local Rovinari cu suma de 6000 Euro. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu 3 instituţii din Turcia: Inspectoratul Şcolar din Rize, Direcţia de Sănătate din Rize,  Fener Lisesi (Şcoala Generală) şi  Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu (Şcoala Primară).

Temele principale ale proiectului se referă la educaţia parentală, educaţia pentru sănătate şi educaţia fizică, grupul ţintă îl reprezintă cadrele didactice şi părinţii. Activităţile cheie derulate în cadrul proiectului se concentrează pe dezvoltarea capacităţilor cadrelor didactice de a aborda integrat educaţia parentală, educaţia pentru sănătate şi educaţia fizică, pe conştientizarea comunităţii asupra necesităţii educaţiei pentru sănătate în rândul părinţilor şi pe stimularea schimburilor de bune practici între instituţii.

Activităţile principale sunt concretizate în elaborarea unei broşuri cu tema educaţiei parentale, a unui ghid bilingv pentru părinţi cu tema educaţiei pentru sănătate, ateliere de lucru, studii în şcoală pentru determinarea stilurilor parentale, campanie de conştientizare a necesităţii educaţiei pentru sănătate în rândul părinţilor, organizarea unei conferinţe, vizite de studiu ale partenerilor români în Turcia şi ale partenerilor turci în România.

Prin proiectul « Educaţie pentru un stil de viaţă sănătos », ne dorim să atingem un nivel de responsabilizare optim în ceea ce priveşte sănătatea tinerei generaţii, iar acest lucru se poate realiza  prin abordarea integrată a tuturor factorilor implicaţi în creşterea şi educarea copiilor.

    
Cauta
Retele Sociale