„Cu viața mea apăr viața” | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi este organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Concursul a constat în trei probe și anume:

  • Proba nr. 1 – Constă în rezolvarea unui chestionar cu 30 întrebări
  • Proba nr. 2 – Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe  o distanţa de 50 m
  • Proba nr. 3-  Proba constă în parcurgerea traseului de un concurent echipat cu o mască de protecţie contra fumului şi gazelor cu vizorii acoperiţi, prin ghidarea de către cel de-al doilea concurent aflat într-un punct fix, la 1 m în afara traseului

Aceștia au câștigat locul IV, fiindu-le înmânate o diplomă și un trofeu.Concursul  se organizează în următoarele scopuri: dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc la care este expusă comunitatea ; cunoaşterea modului de acţiune în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă; formarea spiritului de solidaritate în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Au fost cinci echipe din diferite orașe, din orașul Rovinari participând următorii concurenți: Popescu Flavian, Bozneanu Narcis, Rima Mihai, Sitoianu Horia, care au fost însoțiți de către profesorul Tilvescu Cristian.

    
Cauta
Retele Sociale