Pentru un viitor mai bun al cetățenilor europeni | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Proiectul Comenius Bilateral România-Turcia, intitulat „Pentru un viitor mai bun al cetățenilor europeni”, este un proiect cofinanțat din fonduri europene, ce se va desfășura în perioada 27 mai – 6 iunie la Școala Generală Numărul 3 din Rovinari.

Acest proiect reprezintă un schimb de experiență între elevii școlilor din două țări diferite, având ca scop învățarea de către aceștia a culturii, obiceiurilor, activităților desfășurate în școală, precum și a limbii vorbite de cealaltă comunitate.

A mai existat un proiect premergător acestuia, în săptămâna „Școala Altfel”, când doi dintre profesorii din Turcia care au sosit ieri în Rovinari au mai fost aici, unde au stat zece zile și au ținut copiilor de la Școala Generală Numărul 3 ore de limba turcă. După aceste zece zile, doi profesori din Rovinari s-au deplasat în Turcia, unde au ținut ore de limba română elevilor turci.

Astăzi, doisprezece elevi, însoțiți de trei cadre didactice au sosit la școală, unde au fost așteptați de copii îmbrăcați în haine populare, care i-au servit, conform obiceiului, cu pâine și sare.

După ce au făcut cunoștință cu elevii români față în față – întrucât ei au ținut legătura pe internet – urmează desfășurarea de ore cu clase combinate (elevi români și elevi turci). Materiile pe care le vor învăța sunt următoarele: română, matematică, geografie, muzică, cultură civică, ateliere de pictură, dansuri și desen.

    
Cauta
Retele Sociale