Ziua Eroilor, comemorată și la Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Ieri, 24 mai, după tradiție, a fost sărbătorită Ziua Eroilor, o zi foarte importantă pentru toți românii. Ca atare, acest eveniment a fost comemorat și la Rovinari așa cum se cuvinte și cum a fost comemorat, de altfel, în fiecare an.

Astfel, atât la Catedrala Ortodoxă “Sfinții Împărați Constantin și Elena” cât și la Biserica Monument Istoric, acolo unde este înmormântat Sublocotenentul Post – Mortem Constantin Laurențiu Lixandru, au fost ținute slujbe de comemorare a tuturor eroilor, la care au asistat foarte mulți rovinăreni și nu numai.

Camarazii acestuia de la “Unitatea Militară Scorpionii Roșii Craiova”,  nu l-au uitat. Au venit la Rovinari, iar după ce au asistat la slujbă, au depus la mormântul acestuia coroane, au aprins lumânări și au ținut un moment de reculegere. De asemenea și Consiliul Local al orașului Rovinari, împreună cu Primăria Rovinari au depus o coroană la mormântul Sublocotenentului Post – Mortem Constantin Laurențiu Lixandru.

După slujbă, primarul orașului Rovinari, Filip Dorin, a oferit tuturor celor care au participat o masă la Catedrala Ortodoxă “Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Au participat aproximativ 600 persoane, printre care toți copiii de la grădinițele din oraș, precum și copiii de la Școala Generală Numărul 1, clasele 1A, 1B și 1C.

    
Cauta
Retele Sociale