Broşura „Sfaturi pentru părinţi responsabili” | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Consiliul Local Rovinari în parteneriat local cu Centrul pentru Educație şi Consultanță Instrumente Structurale și Școala Gimnazială nr. 3 Rovinari au realizat materialul “Sfaturi pentru Parinti Responsabili”. Materialul este un rezultat  al proiectului Comenius Regio “Healthy lifestyle’s education” si se doreşte a fi un instrument educativ pentru părinţi.

Publicația detaliază  pe de-o parte educaţia parentală, într-un efort comun de a oferi cititorilor informaţii şi sfaturi utile cu privire la rolul familiei în creşterea şi educarea copilului, modalităţi de comunicare eficientă cu copilul sau reguli de bază în educaţia copilului. Pe de altă parte, materialul abordează educaţia pentru sănătate, oferind informaţii pertinente cu privire la diferite aspecte precum, alcoolul, drogurile, tutunul, boli cu transmitere sexuală, obezitatea şi alimentaţia sănătoasă a copilului, igiena copilului.

EDUCAŢIA PENTRU SĂNĂTATE – GHID PENTRU PROFESORI
Consiliul Local Rovinari în parteneriat local cu Centrul pentru Educație şi Consultanță Instrumente Structurale și Școala Gimnazială nr. 3 Rovinari au realizat materialul educativ “Educaţia pentru sănătate – ghid pentru profesori”.
Materialul este un suport destinat profesorilor cu scopul de a le oferi acestora posibilitatea de a găsi metode eficiente pentru a optimiza relația dintre copil și părintele lui și să transmită informațiile necesare educării calitative a elevilor şi părinților. Ghidul este un rezultat al Proiectului Healthy Lifestyle Education ce a concretizat în desfășurarea pe parcursul a doi ani, obiective care au vizat educația pentru un stil de viață sănătos.

Pe de o parte, ghidul urmăreşte să identifice stilurile parentale şi să analizeze prin abordări practice, avantajele şi dezavantajele acestora. Capitolul Educaţie pentru sănătate – o perspectivă asupra relaţiei profesor-părinte  este organizat în așa fel încât să răspundă la întrebările referitoare la modul în care se poate interveni în dezvoltarea propice a copiilor.

Pe de altă parte, ghidul prezintă informaţii ce pot fi utilizate de către profesori pentru educarea elevilor în sensul unui stil de viaţă sănătos. Capitolul Educaţie pentru sănătate – o perspectivă asupra relaţiei profesor – elev, subliniază faptul că şcoala este unul dintre cei mai importanţi factori în încurajarea atitudinilor şi obiceiurilor sănătoase ale elevilor, şcoala jucând un rol important în promovarea în rândul elevilor a unei vieţi sănătoase şi active.

STUDIU  – EVALUAREA STILURILOR PARENTALE
Consiliul Local Rovinari în parteneriat local cu Centrul pentru Educație şi Consultanță Instrumente Structurale și Școala Gimnazială nr. 3 Rovinari au realizat materialul educativ “Evaluarea stilurilor parentale – studiu”. Acest studiu s-a dezvoltat din dorinţa de a oferi opţiuni şi instrumente, dar şi exemple din care părinţii să înţeleagă ce este bine pentru propriul copil. Scopul studiului este de a sprijini părintele să descopere stilul parental optim şi să-l transmită cu succes copilului.

În elaborarea acestui studiu am pornit de la ideea că nu există reţete gata făcute şi confirmate pentru creşterea şi educarea copiilor, dar ştim că pentru a avea succes, educaţia trebuie permanent adaptată la nevoile individuale ale fiecărui copil. Prin analiza stilurilor parentale, variabile care ţin de părinţi, s-a încercat obţinerea unor informaţii relevante şi complete cu privire la dinamica motivaţională a elevilor.

Rezultatele acestui studiu au implicaţii practice, oferind un punct de plecare atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru părinţi. Mai mult credem că un părinte bine  informat, este un părinte care poate anticipa posibilele probleme ce pot să apară în perioada şcolară.

  Broşura Sfaturi pentru Părinţi Responsabili (515,7 KiB, 1.416 hits)

  Educaţie pentru sănătate (700,1 KiB, 15.595 hits)

  Evaluarea stilurilor parentale (338,4 KiB, 17.495 hits)

    
Cauta
Retele Sociale