ATENŢIE ŞOFERI: Consiliul Local Rovinari a aprobat regulamentul privind blocarea roţilor vehiculelor şi autovehiculelor parcate neregulamentar | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Consiliul Local Rovinari a adoptat în şedinţa ordinară de luna trecută hotărârea nr. 91/31.07.2013 privind aprobarea regulamentului de blocare /deblocare a roţilor vehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe raza Oraşului Rovinari.

Regulamentul prevede o serie de contravenţii pentru persoanele care parchează neregulamentar. Blocarea autovehiculelor se va efectua de către Direcţia de Patrimoniu a Oraşului Rovinari, pentru autovehiculele oprite, staţionate şi parcate în parcările de reşedinţă, care nu deţin contract de închiriere, precum şi în alte locuri, decât cele legal amenajate sau autorizate de către Primăria Oraşului Rovinari.

  Regulament blocare roţi maşini parcate neregulamentar (2,5 MiB, 1.614 hits)

Scopul activităţilor de blocare este acela de a acţiona în următoarele situaţii:

a) parcări cu abonament ocupate abuziv;

b) vehicule staţionate pe spaţii verzi;

c) intersecţii, curbe, treceri pietoni, zone pietonale;

d) situaţiile prevăzute mai jos:

1. ocuparea parcărilor publice cu plată, fără a deţine tichet sau abonament valabil;

2. afişarea defectuoasă a tichetului sau abonamentului, fără a se descifra elementele de valabilitate;

3. nerespectarea marcajului rutier de parcare astfel încât se ocupă 2 locuri sau se parchează pe zonele haşurate (interzise) ori în dreptul acceselor  în incinte de imobile.

Încasarea contravalorii prestaţiei de blocare a vehiculului poate fi făcută la sediul Primăriei Oraşului Rovinari zilnic între orele 08.00 – 23.00. Plata se face doar în numerar în urma prezentării obligatorii a cărţii de identitate a vehiculului şi/sau a certificatului de înmatriculare, respectiv a documentului de identitate şi a permisului de conducere al utilizatorului la data şi ora săvârşirii contravenţiei.

Deblocarea se va face în maxim 60 de minute de către Direcţia Patrimoniu după ce proprietarul/utilizatorul vehiculului face dovada achitării contravalorii prestaţiei. Taxa percepută pentru blocarea roţilor se va majora cu 25%/zi dacă nu este plătită în 48 de ore. Aceasta se va încasa la sediul primăriei, pe baza proceselor-verbale de constatare de luni până duminică, între orele 8.00 – 23.00 şi este în sumă de 50 lei pentru toate categoriile de vehicule şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, la care se adaugă 20 lei pentru fiecare 12 ore de întârziere.

Recomandăm cetăţenilor care au încheiat contracte cu primăria privind închirierea locurilor de parcare, să poarte abonamentele de parcare în loc vizibil (parbrizul autoturismului) şi să respecte locul de parcare închiriat. Pe cei care nu au contracte îi rugăm să intre în legalitate pentru a mai putea folosi locurile parcărilor de reşedinţă din oraş.

Primăria Rovinari va organiza următoarele licitaţii pentru atribuirea locurilor de parcare neocupate, după data de 1 septembrie 2013. Preţul unui loc de parcare acoperit este de 252 lei/an, iar pentru un loc de parcare neacoperit este de 126 lei/an.

    
Cauta
Retele Sociale