Cu credință în suflet, intr-o campanie de bucurie | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

         Respectand traditia ultimilor ani, elevi, parinti si cadre didactice din orasul Rovinari s-au implicat cu daruire si multa dragoste in actiunea de voluntariat si caritate din data de 10 decembrie 2016 cand 11 copii din centrul ,,Casa de tip familial ‘’din satul Rachiti, 15 micuti de la centrul ,,Copii nostri de pretutindeni’’ Tg-Jiu, precum si 65 de batrani din Complexul de ingrijire si asistenta Dobrita au fost colindati de catre corul de elevi din Scoala Gimnaziala Nr 3 Rovinari si s-au bucurat de dulciuri, fructe, alimente neperisabile (conserve, zahăr, ulei, făină, suc etc.), haine, jucării si mingi de fotbal. Fiecare batran si copil vizitat a primit pa langa aceste cadouri si cruciulite, iconite, carti de rugaciuni prin grija si straduinta domnisoarei Georgiana Lazar, presedintele ASCOR Tg-jiu.

           Activitatea s-a incheiat cu un pelerinaj la Manastirea Tismana, unde elevii, impreuna cu studentii de la ASCOR le-au colindat pe maici, s-au inchinat cu evlavie dupa care au vizitat pestera unde a fost ascuns tezaurul Romaniei din anul 1944 şi până în anul 1947, loc ce astazi este muzeu al BNR.

            Initiativa domnului profesor Popescu Adrian a fost una de succes, reusind sa atraga colaborarea si implicarea cadrelor didactice din unitatile de invatamant de la nivelul orasului Rovinari (dna prof. Sorici Adina, dra prof. Gheorghita Laura, dna prof. Moise Vasilica, dra prof. Negomireanu Irina, dl prof. Dobleaga Marius de la Scoala Gimnazială Nr.3 Rovinari, dna prof. Banete Maria de la Colegiul ‘’Gheorghe Tatarescu’’ Rovinari, cat și doamnele invatatoare: Pecingina Carmen, Argintaru Adriana, Radu Dorina de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Rovinari).

           Aceasta acţiune a fost întreprinsa din dorinţa de a-i ajuta pe copii să-şi deschidă sufletul spre credinta şi pentru a-i sensibiliza faţă de problemele semenilor aflaţi în dificultate. În derularea proiectului s-a urmărit sesizarea mesajului moral al faptelor creştine, dobândirea sentimentului de respect şi înţelegere faţă de oameni, dezvoltarea unor atitudini pozitive, stimularea activităţilor în grup, implicarea afectivă în desfăşurarea unor manifestari crestine. Ne propunem continuarea acestor actiuni de voluntariat si caritate prin initierea altor proiecte, prin implicarea mai multor persoane si institutii.

           Si cum orice fapta buna atrage dupa sine tot bine si frumos, 100 elevi ai scolii noastre s-au bucurat de ciocolate Heidi. Totul a fost posibil datorita  campaniei “20.000 de ciocolate impartite gratuit de Craciun”,  campanie initiata de catre Gourmetgift.ro si Heidi Chocolate, campanie in care Scoala Gimnaziala Nr. 3 Rovinari a fost partener, prin initiativa drei. profesor Gheorghita Laura.

    
Cauta
Retele Sociale