A fost inaugurat tomograful de la Spitalul „Sfântul Ștefan Rovinari” | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Astăzi, 14 Martie 2013, în cadrul Spitalului Orășenesc ’”Sfântul Ștefan Rovinari” a avut loc un eveniment foarte important și anume inaugurarea unui computer tomograf.

În județ mai există trei astfel de aparate, însă acesta este cel mai puternic tomograf, întrucât susține o greutate de 130 kg, ceea ce înseamnă că pacienții obezi care erau nevoiți în trecut să se ducă la București pentru a-și putea face analizele nu mai sunt nevoiți să facă acest lucru. Așadar, se acoperă ca zonă orașul Rovinari, precum și tot sudul Gorjului, iar în ceea ce privește pacienții obezi se acoperă întregul județ.

De asemenea, ceea ce este foarte important este faptul că s-au creat patru locuri de muncă.

Acest tomograf a fost obținut în urma unui parteneriat public – privat dintre Spitalului Orășenesc ’”Sfântul Ștefan Rovinari” și o firmă din România. Se mai poate spune despre el că limitează reacțiile adverse, iar imaginea este foarte clară, ceea ce duce la acuratețea diagnosticului.

La eveniment au participat primarul orașului Rovinari, Filip Dorin, prefectul județului Gorj, Ion – Claudiu Teodorescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, medici de renume ai spitalului, precum și autorități locale, județene și reprezentanți ai Casei de Sănătate.

Una dintre preocupările permanente ale primarului orașului Rovinari a fost sănătatea cetățenilor. În acest sens, acesta și-a îndreptat atenția spre permanenta modernizare și reabilitare a spitalului, în scopul aducerii de beneficii pentru pacienți, creșterii standardului calității serviciilor medicale în conformitate cu aspirațiile comunitare, precum și pe aducerea de personal bine pregătit în domeniu, care să beneficieze de confort și condiții igienico-sanitare optime pentru realizarea actului medical.

    
Cauta
Retele Sociale