Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Proiect de înfratire între oraşul Rovinari şi oraşul Turek din Polonia

Click aici pentru site-ul oraşului Turek

Plecând de la aceleaşi domenii de activitate şi îndeletniciri, în urma unei scurte vizite a unei delegaţii poloneze în bazinul carbonifer şi vizitând oraşul Rovinari, reprezentanţii primăriilor din Turek şi din Rovinari au propus o colaborare între cele două oraşe şi o mai bună cunoaştere care să se finalizeze într-un proiect de înfrăţire care să lege cele două localităţi. Consiliul Local şi Primăria Rovinari au participat la această întâlnire, punând pecetea acestei înfrăţiri, afirmând că: „Turek este un oraş care datează din 1341 şi având o populaţie de 38.000 locuitori,poate fi un model demn de urmat pentru oraşul nostru”.

Ratificarea acestei înţelegeri a avut loc în perioada 11 – 14 septembrie 2008 în Polonia, la întâlnirea care a avut ca temă „Forumul internaţional al municipalităţilor”, care a reunit mai mulţi reprezentanţi din ţările vecine. De menţionat faptul că oraşul Rovinari a cunoscut o reală schimbare abia în ultimii patru ani, ceea ce a făcut ca alte localităţi din ţări vecine să îşi îndrepte atenţia spre o colaborare cu oraşul nostru destul de târziu, dar în prezent se continuă transformările şi dezvoltarea nivelului economic, social şi infrastructură.

Înfrăţirea celor două oraşe, dorim să fie un pas înainte spre dezvoltarea bilaterală a celor două localităţi, ţinând cont că ambele oraşe sunt susţinute de o puternică activitate minieră.


Cauta
Retele Sociale