Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

14.11.2022

Atmosferă magică astăzi, 14.11.2022, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber. Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au realizat decorațiuni de Crăciun, au socializat și și-au pus din nou în practică abilitățile și creativitatea. A fost un prilej bun de a pătrunde în atmosfera sărbătorilor de iarnă și cu siguranță magia Crăciunului i-a cuprins pe fiecare în parte.

10.11.2022

Campania de distribuire a materialelor de promovare a proiectului a continuat și ieri, 10.11.2022. Vârstnicii din grupul țintă au primit flyere, pliante, căni, mape, pixuri, pelerine de ploaie, notes-uri, toate inscripționate cu datele de identificare ale proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.

10.11.2022

Activitate comună Parteneriate – Voluntariat  
Activitate inedită pentru seniorii noștri din proiectul ”Bunicii Comunității” Rovinari. Vârstnici au participat ieri, 10.11.2022, la o activitate de informare-instruire privind voluntariatul. Activitatea a fost posibilă cu sprijinul Asociației ”Vasiliada”, partenerul nostru în proiect. Pentru că și noi avem seniori voluntari în proiect, ne-am dorit ca aceștia să înțeleagă mai bine conceptul de voluntariat și să ia exemplu de bune practici din alte țări europene. Materialul a fost prezentat de preotul Sîrbu Ciprian, formator în cadrul Asociației ”Vasiliada”, căruia îi mulțumim pentru implicare.

Excursie 28.10.2022

28.10.2022

A doua serie de beneficiari din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari se află astăzi, 28.10.2022, în excursie la Orșova-Drobeta Turnu Severin. Bunicii noștri au parte de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, o plimbare la Mănăstirea Sf.Ana din Orșova dar și o vizită la Muzeul Porțile de Fier.
Ieri, 27.10.2022, seniorii din cea de-a doua serie au participat la o activitate de socializare în care li s-a adus la cunoștință traseul excursiei dar și regulamentul de deplasare.
Totodată, în cadrul întâlnirii de ieri, am continuat distribuirea materialelor promoționale, fiecare beneficiar primind o mapă, un flyer, un pliant, un notes, un pix, o cană și o pelerină de ploaie, toate inscripționate cu datele de identificare ale proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.

27.10.2022

O parte din beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 25.10.2022, la prima ședință de Art Terapia, alături de psihologul Loredana Bobic. Pentru mulți dintre beneficiarii noștri colaborarea cu un psiholog este o noutate așa că s-au declarat curioși încă de la început cu privire la ședințele de terapie prin artă. Suntem convinși că au multe de povestit dar mai ales suntem convinși că această experiență le va aduce bunicilor noștri împlinire sufletească.

21.10.2022

O nouă zi de activități la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari. Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au socializat și astăzi, 21.10.2022, într-un cadru plăcut, au tricotat, au brodat și au jucat jocuri de societate.
Tot astăzi, vârstnicii au ascultat sfaturile și îndrumările Patriciei Lupulescu, medic specialist ORL în cadrul Spitalului Orășenesc Rovinari. Medicul le-a vorbit seniorilor noștri despre afecțiunile care pot apărea după vârsta de 65 de ani și cum pot fi ameliorate simptomele până când se concretizează vizita la un specialist.

17.10.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat, vineri, 14.10.2022, la o nouă activitate de socializare, constând în jocuri de societate. Pentru că sunt mereu dornici să petreacă timp împreună, încercăm să le oferim zilnic motive să socializeze, astfel că partidele de șah, table, cărți sunt întotdeauna o variantă potrivită.
Tot vineri, 14.10.2022, vârstnicii noștri au cunoscut-o pe Loredana Bobic, psihologul care va desfășura alături de beneficiarii noștri ședințe de Art Terapia.

7.10.2022

Astăzi, 07.10.2022, beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat la o activitate de socializare unde au petrecut timp de calitate și s-au bucurat unul de compania celuilalt. Activitatea de socializare a constat într-un atelier de tricotat, cusături și broderie, în care doamnele noastre și-au dovedit priceperea și îndemânarea.
A fost o adevărată plăcere pentru ele să iese puțin din rutină, să-și reamintescă vechiile obiceiuri și să constate că nu și-au pierdut îndemânarea.

3.10.2022

Prima serie de beneficiari din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari a fost vineri, 30 septembrie, în prima excursie de o zi. Seniorii noștri s-au bucurat de o vizită la Mănăstirea Vodița, de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, o vizită la Mănăstirea Sf. Ana din Orșova dar și o vizită la Muzeul ”Porțile de Fier”.
Beneficiarii noștri nu numai că s-au declarat extrem de mulțumiți, însă s-au bucurat din plin de această ieșire mult așteptată. Mulți dintre ei au depănat amintiri legate de hidrocentrala de la Porțile de Fier și de orașul Orșova iar alții, pur și simplu, au fost fascinați de plimbarea cu vaporul pe Dunăre, mărturisind că a fost prima experiență de acest gen. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât, excursia din cadrul proiectului a coincis cu Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, așa că ne bucurăm că le-am putut oferi ”bunicilor” o zi în care au uitat de grijile vârstei și s-au bucurat împreună de excursie.
Ne bucurăm că le-am adus bucuria în suflet și zâmbetul pe buze măcar pentru o zi și îi asigurăm pe beneficiarii noștri că vor avea parte în continuare de experiențe uimitoare în cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.

27.09.2022

Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit ieri, 26.09.2022, informații și sfaturi privind ambrozia, planta care provoacă extrem de multe alergii. Seniorii au primit imagini pentru a o putea identifica mai ușor și au aflat că ambrozia produce mari cantități de polen începând cu mijlocul lunii iulie și se încheie spre sfârșitul lunii septembrie.
În toată această perioadă, oamenii pot fi extrem de afectați de rinite alergice. Totodată, vârstnicii noștri au aflat cum se manifestă alergia la ambrozie dar și cum se poate trata. Toate informațiile ne-au fost puse la dispoziție de partenerul proiectului, Direcția de Sănătate Publică Gorj.

26.09.2022

Astăzi, 26.09.2022, a avut loc o activitate de socializare în care beneficiarii noștri din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit informații legate de organizarea primei excursii de o zi.

Animatorul socio-educativ al proiectului le-a prezentat acestora traseul de care se vor bucura în prima excursie precum și alte detalii organizatorice. Prima excursie de o zi din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, pe traseul Rovinari-Orșova-Drobeta Turnu Severin-retur.

31.08.2022

Seniorii din cadrul proiectului „Bunicii Comunitatii” Rovinari au participat astazi, 31.08.2022, la un atelier de digitalizare. Mai exact, beneficiarii noștri au învățat sa folosească Internetul, platformele de socializare și mailul pentru a le ușura puțin viața și comunicarea cu cei dragi lor.
Atelierul de digitalizare a fost posibil cu ajutorul Asociației „Scout Society” din Targu Jiu care a pus la dispoziția varstnicilor laptop urile necesare și ne-au asigurat de sprijinul lor în continuare în vederea digitalizării generațiilor. Mulțumim doamnei Corina Lebedinscaia, reprezentantul asociației, pentru prezență și pentru informațiile transmise beneficiarilor proiectului „Bunicii Comunității” Rovinari.

30.08.2022

Voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 30.08.2022, la o activitate de voluntariat în sprijinul partenerului proiectului, Asociația ”Glasul Sufletului” din Rovinari. Seniorii noștri au sortat donațiile pe categorii de vârstă și au ajutat la încărcarea lucrurilor în mașina care va ajunge la familiile nevoiașe din județ.
Să fii voluntar înseamnă să dăruiești puțin din timpul tău unor oameni neajutorați iar voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” au demonstrat astăzi că mai au multe de oferit comunității din care fac parte.
Mulțumim Asociației ”Glasul Sufletului” Rovinari pentru sprijin și mulțumim echipei de voluntari pentru implicare și solidaritatea de care au dat dovadă față de cei aflați la nevoie.

 

23.08.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au fost informați astăzi, 23.08.2022, cu privire la ultimele noutăți în cazul Covid 19.
Totodată, seniorii au primit informații prețioase privind efectele expunerii la soare după vârsta de 60 de ani. Informațiile au fost furnizate de partenerul nostru din cadrul proiectului, Direcția de Sănătate Publică Gorj, prezent la activitate.
Cei doi medici prezenți, Lavinia Olar și Marius Boeriu, i-au îndemnat pe seniorii noștri să-și verifice periodic alunițele de pe corp pentru a putea preveni cancerul de piele. Beneficiarii noștri au primit și materiale informative pe care să le studieze acasă.

 

12.08.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” au fost informați astăzi, 12.08.2022, cu privire la organizarea Zilei Naționale a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătorește anual pe 1 octombrie. Seniorii noștri au aflat de la reprezentanții primăriei Rovinari cum trebuie să procedeze pentru a intra în posesia tichetelor valorice.
Le mulțumim așadar, doamnei Diana Marghitu și Loredana Pupăzan, reprezentantele primăriei Rovinari, pentru informațiile oferite beneficiarilor noștri din proiectul ”Bunicii Comunității”.

 

11.08.2022

Atelier de cusături/broderie/tricotaje-astăzi, 11.08.2022, beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari s-au bucurat de un atelier de cusături, broderie, tricotaje. A fost o activitate destinată bunicuțelor însă nu au lipsit nici seniorii care s-au delectat cu o partidă de table, șah sau rummy.
Bunicuțele și-au reamintit să croșeteze și să tricoteze și au redescoperit bucuria cu care practicau odată aceste obiceiuri. Cu siguranță vom repeta această activitate care le-a bucurat atât de mult pe bunicuțele noastre!

26.07.2022

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au desfășurat astăzi, 26 iulie, o acțiune de informare preventivă în rândul benficiarilor noștri din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.
ISU Gorj este partenerul nostru în cadrul proiectului, astfel că vârstnicii au fost sfătuiți cu privire la prevenirea incendiilor de vegetație dar au primit și sfaturi despre cum să se ferească de caniculă. Sănătatea este cea mai importantă așa că ne bucurăm când seniorii de la Rovinari primesc sfaturi eficiente privind gestionarea situațiilor de urgență.
Reprezentanții ISU Gorj au împărțit pliante în rândul seniorilor noștri și le-au vorbit despre efectul aprinderii unui foc deschis atât în cadrul apartamentelor de bloc cât și în cadrul gospodăriilor.

15.07.2022

Vârstnicii din Rovinari sunt în permanență informați cu privire la conceptul de ”îmbătrânire activă”. Astăzi, 15 iulie, am desfășurat o campanie de informare în rândul comunității din Rovinari în care persoanele trecute de 65 de ani au primit informații cu privire la ”îmbătrânirea activă”, la activitățile care îi ajută să-și păstreze tonusul fizic și mental.
Au aflat, totodată, despre proiectul ”Bunicii Comunității” care se află în curs de implementare în comunitate dar și despre beneficiile unei vieți sociale active și avantajele implicării în acțiuni de voluntariat.
Conceptul de îmbătrânire activă presupune înaintarea în vârstă în condiții optime de sănătate, încurajând vârstnicii să rămână cât mai mult posibil actorii propriei vieți, să se împlice în activități civice și să transmită din experiențele lor generației tinere.
Asta facem și noi în cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari, îî încurajăm pe beneficiarii noștri să adopte un stil de viață activ și sănătos.

08.07.2022

Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 8 iulie, la un atelier de creație din materiale reciclabile. S-a dovedit a fi un real succes, în rândul beneficiarilor existând deja bunicuțe care sunt extrem de îndemânatice și creative .
Dar nici seniorii nu s-au lăsat mai prejos și au realizat cu multă dibăcie niște ghivece pentru flori foarte colorate. Suntem fericiți
când îi vedem pe beneficiarii noștri că își pun în valoare talentul, imaginația, priceperea și îndemânarea, că își dezvoltă potențialul creativ sau că dezvoltă o imagine pozitivă asupra propriei persoane.
Acesta este și scopul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari, să-i facem pe beneficiarii noștri să se simtă valorizați și utili comunității din care fac parte.

22.06.2022

Un curs de prim ajutor este binevenit la orice vârstă așa că beneficiarii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au aflat astăzi cum pot oferi ajutor medical persoanelor care au nevoie. Partenerii noștri de la Crucea Roșie Română, filiala Gorj, au fost alături de seniorii din Rovinari, le-au transmis informații noi privind acordarea primului ajutor și i-au învățat cum pot salva un om de la un stop cardio-respirator.
Este cunoscut faptul că persoanele vârstnice sunt predispuse infarcturilor miocardice sau altor grave probleme de sănătate astfel că seniorii noștri au aflat care sunt pașii unei resuscitări corecte sau cum procedează în cazul în care sunt martorii unui leșin. Activitatea este cu atât mai benefică pentru ei cu cât au în familie astfel de cazuri sau chiar ei au trecut până la această vârstă prin probleme cardiace și este important să cunoască primele semne și cum pot să-și salveze viața.
Mulțumim cu acest prilej domnului Grigore Richter, președintele Crucea Roșie Română, filiala Gorj, pentru informațiile transmise și pentru toate sfaturile acordate beneficiarilor noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari.
Avem grijă de sănătatea bunicilor noștri!

07.06.2022

Vârstnicii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au beneficiat astăzi de o consultație medicală ușoară oferită de către asistenții medicali comunitari din cadrul primăriei. Astfel, seniorii au aflat cum stau cu tensiunea și pulsul cardiac, unii dintre ei cunoscându-se deja cu boli de natură cardio-vasculară.
Beneficiarii noștri au primit sfaturi importante despre cum să-și țină tensiunea sub control și când este necesar să consulte un medic. Până atunci însă, vârstnicii au fost sfătuiți să evite căldura, să bea multe lichide și să aibă o alimentație sănătoasă.
Avem grijă de sănătatea bunicilor noștri!

30.05.2022

Emoții, surprize, dulciuri, jucării, de toate au avut parte elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr.3 din Rovinari. Micuții au sărbătorit în avans Ziua Copilului și ne-au demonstrat cât de îndemânatici sunt când vine vorba de creativitate. Și nu doar nouă ne-au colorat ziua ci și vârstnicilor noștri de la ”Bunicii Comunității”.

Astăzi a fost prima activitate în care am reușit, spunem noi, să cream o punte de legătură între generații, să-i aducem pe seniorii orașului în lumea celor mici și să le reamintim că fără ajutorul lor, n-am fi ajuns aici.

Voluntarii noștri de la ”Bunicii Comunității” s-au lăsat purtați în minunata lume a copiilor și au colorat, pictat, modelat, decupat la una cu elevii, au descoperit că încă nu și-au pierdut îndemânarea și că lucrul manual poate fi o sursă sigură de bunăstare, de relaxare și de socializare, mai ales dacă îl faci în preajma copiilor. S-a lucrat în echipe, copii-vârstnici, sub îndrumarea doamnelor învățătoare cărora le mulțumim pentru implicare.

Bucuria celor mici, entuziasmul, dăruirea, au fost molipsitoare iar atmosfera creată de cei mici a fost una de basm. Nici voluntarii noștri de la Bunicii Comunității nu s-au lăsat mai prejos și au transferat generației tinere cunoștințele extrase din pasiunile și experiențele lor de viață.

Nimic nu ar fi fost însă posibil fără sprijinul partenerilor noștri, Asociația ”Glasul Sufletului” din Rovinari care a pus la dispoziția copiilor toate materialele de lucru, jucăriile, dulciurile și cadourile celor mici. Le mulțumim pe această cale și ne dorim cât mai multe activități alături de ei.

Activitatea face parte din acțiunea ”Cine nu are bătrâni să-și cumpere” din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității”, aflat în curs de implementare de către primăria orașului Rovinari.

09.05.2022

19.04.2022

Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit astăzi vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj în timpul căreia au primit sfaturi utile și necesare privind iodura de potasiu.

Seniorii din Rovinari au fost informați cu privire la campania de distribuție a iodurii de potasiu, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu precum și condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul. Dr. Lavinia Olar și dr. Marius Boeriu, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, au făcut o prezentare privind comprimatele de iodură de potasiu și le-au împărțit beneficiarilor noștri materiale informative cu privire la campania desfășurată de Ministerul Sănătății în acest sens.

Cu această ocazie, vârstnicii din Rovinari au aflat că iodura de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Ne bucurăm când seniorii noștri primesc informații din surse sigure și primesc răspunsurile de care au nevoie. 

15.04.2022

Cauta
Retele Sociale