Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

25.10.2023

Excursia cu cazare de la mănăstirile din Moldova, prevăzută în proiectul Bunicii Comunitatii – Rovinari a fost pentru 30 de persoane, dintre cele circa 200 înscrise în centrul de zi pana la data de 01.10.2023, din care:
-20 de persoane din grupul tinta ce au fost mobilizați în realizarea de acțiuni de voluntariat.
-10 persoane din grupul țintă, cu participare constantă la activitățile serviciului social.

Ultima zi din ciclul excursiei cu cazare a debutat vineri 20.10.2023 cu popasul din Pasul Tihuța, județul Suceava. Traseul ne-a purtat catre județul Cluj unde seniorii au vizitat Salina Turda.
Periplul parcurs de seniorii noștri in acest itinerariu minunat măsoară 1800 de km și înclude aproximativ 35 de orase din Romania.

Ziua 3 circuit turistic Bunicii comunității – Rovinari 19.10.2023 seniorii au avut marea bucurie de a vizita mănăstirile ce fac parte din Patrimoniul mondial UNESCO din România – Mănăstirea Moldovița și Sucevița , Mănăstirea Putna, Mănăstirea Humor, Mănăstirea Voroneț.

Ziua 2 a circuitului ”Bunicilor comunității” din Rovinari a debutat cu vizita Palatului Culturii Iași, unde seniorii au vizitat muzeul de istorie și cel al științei. După masă s-au rugat la Catedrala Mitropoliei Moldovei unde se află Moaștele Sfintei Cuvioase Paraschiva din Catedrala Mitropolitană. Nu am părăsit orașul Iași fără să vizităm Parcul Copou, unde se află și Teiul lui Eminescu, Obeliscul cu lei si Aleea Personalităților.

Printre obiectivele primei zile de excursie din data se 17.10.2022 menționăm vizitarea centrului orașului Brașov, cu minunata stradă a Sforii și Biserica Neagră.

30.08.2023

Grupul de astăzi din cadrul activității de Art Terapia a încercat o nouă provocare. Pictura este un mijloc potrivit pentru a scăpa de stres, pentru a te deconecta de la grijile cotidiene și pentru a te relaxa. Asta au făcut și seniorii noștri astăzi, la Art Terapia.

30.08.2023

Întâlnește oameni noi!
O nouă zi, o nouă acțiune de voluntariat din partea seniorilor noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari. Voluntarii din cadrul proiectului continuă acțiunea de promovare a Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber în rândul altor vârstnici din comunitate pentru a-i determina să iasă din casă, să vină la activități de socializare și să petreacă timp de calitate împreună.

30

28.08.2023

Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au reluat astăzi seria ședințelor de Art Terapia, alături de psihologul Loredana Bobic.
Întâlnirea a fost una benefică pentru vârstnici, ca de altfel toate aceste întâlniri, pentru că le redau seniorilor noștri tonusul, zâmbetul și buna dispoziție.

28.08.2023

Întâlnește oameni noi!
Voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au luat la pas străzile din oraș pentru a convinge și alți vârstnici să frecventeze Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber.
Seniorii, activi deja în centru, le-au povestit oamenilor despre beneficiile petrecerii timpului liber într-un mediu organizat și sigur, dar și despre avantajele socializării.

25.08.2023

A fost o zi memorabilă pentru beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari care au participat la excursia de la Cazanele Dunării-Orșova.
Seniorii noștri s-au bucurat de o vreme excelentă și au vizitat Mănăstirea Sf. Ana, Mănăstirea Vodița, Muzeul Porțile de Fier, pentru unii dintre ei fiind pentru prima dată când ajung pe aceste meleaguri. Plimbarea cu vaporul pe Dunăre a fost pentru toți vârstnicii noștri o experiență de neuitat. Au făcut fotografii, au socializat, s-au bucurat de peisaje, dar cel mai important este că au creat legături, s-au simțit apreciați iar asta este de neprețuit.
Cu acest grup am încheiat seria excursiilor realizate pe traseul Orșova-Cazanele Dunării, urmând ca de luna viitoare să dăm startul excursiilor pe un alt traseu.

17.08.2023

English Club
Activitate interactivă, astăzi, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari. Vârstnicii noștri au participat, alături de copii, la un English Club în care s-a socializat și s-a făcut un schimb cultural de interes pentru seniorii noștri care au avut astfel ocazia să învețe cuvinte și expresii uzuale în limba engleză.
A fost o activitate comună Socializare – Viață Bună, o activitate de la care ne-am dorit să existe o conexiune între generații și să conștientizăm că și seniorii pot avea de învățat multe de la generația tânără, nu doar invers.
A fost distracție și voie bună astăzi la Centru dar mai ales ne bucurăm că i-am putut aduce împreună, bunici și copii, și ambele generații au avut de câștigat.

10.08.2023

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au ieșit astăzi din nou la mișcare în aer liber, alături de animatorul socio-educativ din cadrul proiectului. Seniorii au făcut exerciții fizice ușoare și au profitat de vremea plăcută pentru a lucra puțin și la aparatele fitness din parcul central.
Este cunoscut faptul că mișcarea și exercițiile în aer liber sunt extrem de benefice pentru sănătatea persoanelor trecute de 65 de ani și nu numai, de aceea încercăm să-i scoatem cât mai des la plimbare.

21.07.2023

Ziua Porților Deschise
Persoanele care au peste 65 de ani și au domiciliul în Rovinari sunt oricând binevenite în proiectul ”Bunicii Comunității”.
Luna aceasta, în cadrul activității ”Ziua Porților Deschise” mai mulți vârstnici au trecut pragul Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru a afla despre activitatea centrului și, spre bucuria noastră, au și vrut să se înscrie în rândul seniorilor care își petrec timpul liber într-un mod plăcut și relaxant.

20.07.2023

Art Terapia
Ședințele de Art Terapia sunt printre cele mai îndrăgite activități de către beneficiarii noștri așa că sunt mereu prilej de voie bună și de relaxare.
Astăzi, seniorii noștri au descoperit sunetul și cum ne poate el schimba dispoziția și starea sufletească.

20.07.2023

Atelier cultural-religios de Sf Ilie

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au luat parte astăzi la un atelier cultural-religios denumit ”Tradiții și obiceiuri de Sf.Ilie”.

Nu mică ne-a fost mirarea când am aflat că seniorii noștri au foarte multe amintiri placute legate de această mare sărbătoare creștină. Mulți dintre bunicii noștri asociază sărbătoarea Sf. Ilie cu porumbul fiert, cu înghețata sau cu bâlciurile copilăriei lor.
”Când eram copil, vindeam ouă ca să am bani să merg în bâlci de Sf.Ilie ca să-mi cumpăr înghețată și să mă dau în tiribombă. Era bâlci mare la Pinoasa, vorbesc de perioada dinainte de socialism”, ne-a povestit domnul Stoian, unul dintre beneficiarii proiectului.

”De Sf. Ilie, mergeam mulți copii la râu la noi și intram în apă și aruncam cu nisip și cu apă pe noi, așa era tradiția la noi, în partea Ucrainei”, și-a amintit o altă beneficiară, doamna Tudor.

Atelierul de astăzi a fost, așadar, prilej de bucurie, de emoție și de amintiri plăcute pentru vârstnicii noștri și ne bucurăm că petrecem astfel de momente împreună.
Totodată, le urăm ”La mulți ani cu multă sănătate” tututor celor care poartă numele Ilie și le dorim multă liniște și împliniri sufletești.

14.07.2023

Întâlnește oameni noi!

Voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari promovează săptămânal Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber și încearcă să-i convingă pe ceilalți rovinăreni să vină într-un mediu sigur, sănătos și plăcut pentru a socializa, pentru a fi informați corect și pentru a petrecere timp de calitate împreună.
Printre activitățile pe care le desfășurăm la centru se numără: ateliere de creație, ateliere culturale, activități de informare, audiții muzicale, vizionare filme și multe alte acțiuni care vă garantează relaxarea și buna dispoziție.

13.07.2023

Clubul de lectură al seniorilor

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au avut o inițiativă impresionantă astăzi pentru că și-au dorit să părăsească Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru a vizita Biblioteca orașului Rovinari și pentru a participa la un club de lectură al seniorilor.
Experiența a fost una cu atât mai frumoasă cu cât doamnele bibliotecare i-au așteptat pe bunici cu câteva cărți care să le asigure o lectură plăcută iar atmosfera creată a fost una pozitivă pentru seniorii noștri. Știm foarte bine că lectura este una din activitățile care pot face fericită o persoană vârstnică așa că ne bucurăm când bunicii noștri au astfel de inițiative.
Mulțumim doamnelor bibliotecare pentru sprijin și mulțumim și beneficiarilor noștri care au dăruit Bibliotecii orașului Rovinari câte o carte din colecția personală.

 

11.07.2023

Seniorii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au început ziua dis de dimineață cu o activitate pe cât de solicitantă, pe atât de relaxantă și benefică pentru sănătate. Așadar, astăzi le-am dat întâlnire bunicilor în parcul central din Rovinari, în zona aparatelor fitness, unde, instruiți de animatorul socio-educativ, au făcut exerciții fizice ușoare.
Beneficiile mișcării in aer liber sunt multe. Sportul în aer liber îmbunătățește ritmul cardiac, respirația și oxigenează foarte bine creierul. De asemenea, producția de endorfine este și ea stimulată datorită expunerii la soare.

10.07.2023

 

Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au fost informați cu privire la activitățile pe care le vom desfășura luna aceasta în Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber. În acest fel, vârstnicii pot să-și aleaga activitățile la care vor să participe și pot propune alte acțiuni la care și-ar dori să ia parte.

6.07.2023

Socializare prin jocuri de societate

Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari a găzduit astăzi o întâlnire a seniorilor noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari, întâlnire în care s-au relaxat la o partidă de table, șah, cărți sau rummy.
Pentru unii dintre beneficiarii proiectului a devenit deja un obicei să vină să socializeze la centru alături de alte persoane vârstnice pentru că altfel le trece timpul având companie.

30.06.2023

”Întâlnește oameni noi!„ este o acțiune de voluntariat pe care o desfășurăm perioadic cu voluntarii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari și prin care încercăm să aducem în Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber toți vârstnicii din comunitate.
Voluntarii noștri sunt membri activi în cadrul proiectului și sunt cei mai îndreptățiți să le vorbească celorlalți vârstnici din comunitate despre avantajele îmbătrânirii active.

15.06.2023

Socializare prin mandala
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au descoperit astăzi o formă inedită de socializare, respectiv terapia prin mandala.
Mandala presupune lucrul cu culorile, cromoterapia sau colorterapia. În prezent, cercetatorii au demonstrat faptul că toate culorile au efecte puternice asupra psihicului uman, ceea ce ajunge să ne influențeze dispoziția și sănătatea. Unele culori au capacitatea de a stimula activitatea biologica a organismului, în timp ce altele o blochează.
Așadar, vârstnicii noștri au dat drumul imaginației și, pentru câteva zeci de minute, s-au concentrat în realizarea celor mai colorate desene.

15.06.2023

”100 de activități care fac fericită o persoană vârstnică” – aceasta a fost tema unei prezentări Power Point pe care vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au putut să o urmărească pe videoproiector la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber.
Astfel, seniorii noștri au aflat că sunt foarte multe activități care le pot oferi o stare de relaxare, de bună dispoziție și care ajută chiar la menținerea sănătății, printre ele numărându-se înotul, cititul, plimbările în aer liber, origami sau chiar yoga.

13.06.2023

Art Terapia
Pentru a ne putea exprima avem nevoie de multe ori și de un mediu sau de un grup adecvat, care să ne ajute, să ne ofere încredere, să ne valorizeze și să corespundă nevoii de siguranță.
Asta își propun și ședințele de Art Terapia de la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari, așa că dacă ai peste 65 de ani și ești din Rovinari, te așteptăm alături de noi.

06.06.2023

Art Terapia
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au continuat astăzi șirul ședințelor de Art Terapia.

30.05.2023

Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari este deschis vizitatorilor și primește cu brațele deschise noi membrii. ”Ziua Portilor Deschise” este o activitate care își propune să atragă noi persoane din rândul vârstnicilor pe care să-i implice în activități diverse și recreative.

Așadar, persoanele peste 65 de ani sunt așteptate să ne cunoască și să descopere activitățile care au loc la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din strada Prieteniei, bloc A1, parter.

30.05.2023

Art Terapia
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au luat parte astăzi la o nouă ședință de Art Terapia. Seniorii au desenat și au descoperit puterea grupului, fiind cunoscut faptul că Art Terapia este o bună modalitate de a depăși situații dificile și un bun prilej de a petrecere timp de calitate.

26.05.2023

Voluntarii Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari au desfășurat astăzi acțiunea ”Întâlnește oameni noi” prin care au promovat avantajele oferite de centru și de socializare, în general.
Acțiunea ”Întâlnește oameni noi” este una de promovare a centrului de zi, voluntarii noștri încurajând permanent persoanele vârstnice să participe la activitățile centrului, să vină în contact cu alți vârstnici într-un mediu plăcut și sigur, promovând astfel conceptul de îmbătrânire activă.

26.05.2023

Centrul de socializare și petrecere a timpului liber a găzduit ieri o activitate din care vârstnicii noștri au aflat multe informații utile privind acordarea primului ajutor.
Directorul filialei Crucea Roșie Română Gorj, Grigore Richter, s-a aflat în mijlocul seniorilor noștri și le-a acordat sfaturi în privința acordării primului ajutor în caz de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Crucea Roșie Română are o tradiție neîntreruptă în acordarea acestor cursuri iar seniorii noștri au avut privilegiul de a fi informați din sursă sigură.

24.05.2023

Audiții muzicale

Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi la o activitate care i-a încântat peste măsură.
Audițiile muzicale sunt întotdeauna un prilej de bucurie pentru vârstnici, un moment de relaxare și bună dispoziție. Cu atât mai mult cu cât playlist-ul de astăzi a cuprins melodii care au trezit emoții puternice în rândul beneficiarilor noștri.

 

22.05.2023

Așa cum sugerează și denumirea lor, jocurile de societate au ca scop socializarea cu cei din jurul nostru, distracția și voia bună. Omul este o ființă ce are ca nevoie primară interacțiunea cu cei din jur, socializarea. De aceea, Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari este deschis celor care doresc să socializeze prin intermediul jocurilor de societate. Printre beneficii, enumerăm: apropie oamenii și întăresc relațiile, ne ajută să ne cunoaștem mai bine; aduc o stare de fericire și voie bună, relaxare și destindere; dezvoltă abilități de gândire, ajută la funcționarea mai bună a creierului și la reducerea riscului apariției demenței și a bolii Alzheimer;

17.05.2023

Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari a găzduit astăzi o dezbatere privind cardurile sociale și cardurile de energie pe care le primesc vârstnicii cu venituri mici.
Reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul primăriei Rovinari au fost cei care i-au informat pe seniorii noștri despre cele două forme de sprijin din partea statului.
Astfel, vârstnicii care îndeplinesc condițiile, au aflat că acest card social în valoare de 250 lei se alimentează o dată la două luni și este destinat strict achiziționării de produse alimentare. Totodată, au aflat că celălalt card, cel de energie, se acordă în două tranșe. O primă tranșă, în valoare de 700 lei, a fost achitată în februarie, urmând ca cea de-a doua tranșă, tot de 700 lei, să fie achitată în luna septembrie a acestui an.

12.05.2023

Ziua Internațională a Familiei se sărbătorește anual, pe 15 mai, așa că nu putea trece neobservată în Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari.
Seniorii noștri s-au reunit astăzi pentru a marca această importantă zi, cu atât mai mult cu cât ei reușeșc pe zi ce trece să întemeieze o familie, aici, la centru. Ne-au amintit nouă și generației tinere care sunt principiile care stau la baza întemeierii unei familii prin intermediul desenului.
”Nu există familie perfectă, însă există familia care luptă în fiecare zi să rămână unită”.

10.05.2023

Art Terapia
Ședințele de Art Terapia continuă și luna aceasta cu noi provocări pentru vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari. Săptămânal, seniorii vin la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru a se întâlni cu psihologul și pentru o serie de activități menite să le descrețească frunțile și să privească partea bună și frumoasă a vieții.

 

10.05.2023

Ziua Europei a fost marcată astăzi și în Centrul de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari, vârstnicii noștri fiind invitați să vizioneze un filmuleț despre Uniunea Europeană pentru a înțelege mai bine rolul acesteia.
Seniorii noștri au aflat astfel care sunt organismele care funcționează în cadrul UE dar și modul în care România primește ajutor concret din partea acesteia.

03.05.2023

Cărticica cu povești

Activitate plină de emoție pentru seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari. Astăzi, trei dintre beneficiarii noștri, au intrat în rolul de educator, pe de o parte, și bunic pe de altă parte și le-au citit preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit povești magice.
”Cărticica cu povești” este o activitate în care încercăm să conectăm generațiile și să le oferim vârstnicilor din proiect posibilitatea de a se bucura de dragostea și inocența celor mici. Pe de altă parte, copiii pot simți dragostea și bunătatea bunicilor.
Astăzi, bunicuțele noastre au venit în mijlocul preșcolarilor, au cântat cântecele vesele de primăvară, au citit povești pe baza imaginilor și au aflat de la bunicuțe lucruri interesante despre insecte și păsări.
Mulțumim pentru sprijin Grădiniței cu Program Prelungit Rovinari, dar și celor trei bunicuțe din proiectul ”Bunicii Comunității” pentru implicare.

28.04.2023

Ziua Porților Deschise
Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari vă așteaptă în fiecare săptămână să-i treceți pragul pentru a-i cunoaște activitatea. Toate persoanele trecute de 65 de ani, neînregistrate în proiectul ”Bunicii Comunității” sunt așteptate să vadă activitățile la care pot participa în cadrul centrului, precum și beneficiile de care se pot bucura în cadrul proiectului.

26.04.2023

În fiecare an, pe 23 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte cititul – cărţile, autorii, ilustraţiile, editurile. Cărţile au un loc special în viaţa fiecăruia astfel că evenimentul nu putea trece neobservat în Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari.
Astfel, cu sprijinul doamnelor bibliotecare din cadrul Bibliotecii Orașului, am organizat un atelier cultural în care am vorbit despre carte, despre cele peste 20.000 de volume care se găsesc în cadrul bibliotecii dar și despre condițiile de împrumut.
Tot astăzi, seniorii noștri au putut răsfoi câteva volume puse la dispoziție de bibliotecă, timp în care doamnele bibliotecare le-au împărțit beneficiarilor semne de carte și le-au lansat invitația de a trece pragul bibliotecii pentru a-și descreți frunțile citind.
Mulțumim doamnelor bibliotecare pentru sprijinul acordat în realizarea acestei activități și vă reamintim că Biblioteca Orașului Rovinari funcționează în incinta primăriei, la etajul 2.

25.04.2023

Socializare – vizionare film
Continuăm seria activităților dedicate filmului românesc așa că o altă serie de bunici din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au vizionat vineri varianta ecranizată a celebrului roman scris de Marin Preda, ”Moromeții 2”.
Scopul nostru este să-i scoatem pe vârstnici din casă măcar pentru câteva ore, timp în care să socializeze și să petreacă timp de calitate alături de alți seniori din comunitate, într-un mediu sigur și plăcut.

24

13.04 2023

Atelier de încondeiat ouă!
Cum nu ne putem imagina sărbătoarea Învierii Domnului fără tradiționalele ouă roșii, vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat la un atelier de încondeiat ouă.
În cadrul atelierului, am primit sfaturi de la seniorii noștri despre cum să vopsim ouăle folosind produse cât mai naturale, de la ceapă, spanac, sfeclă roșie și până la renumitele foi de ceapă.
A fost o activitate în care s-au transmis informații prețioase privind obiceiurile de Paște, o activitate menită să ne aducă împreună cu bunicii noștri și să învățăm de la ei să ne iubim și să ne respectăm tradițiile.

12.o4.2023

Atelier cultural ”Tradiții și obiceiuri de Paște”
Zi cu încărcătură spirituală, astăzi, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari. Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” au primit vizita preotului Robert Țintă, de la Catedrala Sfinților Împărați ”Constantin și Elena”, care le-a vorbit beneficiarilor noștri despre însemnătatea Săptămânii Patimilor dar și despre însemnătatea Învierii Domnului.
Totodata, părintele Robert Țintă i-a îndemnat pe seniorii noștri să calce pragul bisericii săptămâna aceasta dar mai ales în noaptea de Înviere pentru a primi această mare sărbătoare împăcați și cu sufletul curat.
Mulțumim reprezentanților bisericii pentru prezență iar beneficiarilor noștri le dorim sărbători cu bine!

7.04.2023

Acțiune de voluntariat!

Astăzi a fost despre dăruire, despre bunătate și despre a aduce un strop de speranță și bucurie în sufletele celor mai neajutorați dintre noi. În preajma sărbătorilor pascale, voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au fost implicați într-o campanie umanitară desfășurată de Asociația ”Glasul Sufletului”, reprezentată de Cristina Lia.
Nu este nimic mai plăcut decât să dăruiești, să dăruiești din suflet unor persoane mai nevoiașe decât tine și nu există sentiment mai plăcut decât cel al împlinirii că ai făcut o faptă bună.
Voluntarii noștri, persoane vârstnice, au identificat pe raza orașului Rovinari câteva familii care se descurcă greu din punct de vedere financiar și au vrut să le aducă o bucurie așa că astăzi, cu sprijinul Asociației ”Glasul Sufletului” au împărțit alimente și dulciuri familiilor nevoiașe.
Prin voluntariat, vârstnicii își redobândesc sentimentul de utilitate și redescoperă bucuria de a trăi și de a dărui, implicându-se în sprijinul persoanelor care se confruntă cu situații dificile de viață.

6.04.2023

Socializare prin jocuri de societate

Zi de relaxare, astăzi, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari. Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” s-au reunit pentru a juca table, șah, rummy sau cărți. Atmosfera creată de bunicii noștri este atât de plăcută încât toți uită pentru scurt timp de grijile cotidiene și pleacă acasă încărcați de energie pozitivă.

28.03.2023

Portret de familie
Activitate inedită la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari. ”Portret de familie” este o activitate menită să aducă zâmbete și fericire în sufletele beneficiarilor noștri și presupune o încercare de reîntregire a familiei și a reluării legăturilor între membrii acesteia.
Astfel, prin această acțiune au fost invitați membrii familiei persoanei vârstnice, doritoare să participe la aceasta acțiune, pentru realizarea unei sesiuni foto de tip portretul familiei.

23.03.2023

Audiții muzicale 
A răsunat muzica anilor ’60-70, astăzi, la Centrul de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari. Seniorii noștri au luat parte la ”tonomatul muzical”, fiecare extrăgând un bilețel cu o melodie iar ceilalți participanți au avut rolul de a recunoaște piesa muzicală.
Vârstnicii noștri s-au distrat, au socializat și s-au simțit din nou tineri, iar asta este extrem de important pentru o îmbătrânire activă.

 

17.03.2023

Atmosferă de cinema, astăzi, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari. Vârstnicii noștri din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au vizionat filmul ”Moromeții 2”, amintindu-și astfel de vremea când erau elevi și erau obligați de dascăli să citească celebrul roman al lui Marin Preda.
Ceea ce este cel mai important este că filmul i-a captivat și i-a distras de la grijile cotidiene, acesta fiind și scopul activităților desfășurate la centru.
Findcă ne dorim lunar o astfel de activitate, seniorii au fost încurajați să vină cu propuneri de filme pentru a petrece cât mai frumos, aici, la centru.

15.03.2023

Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari a găzduit astăzi, 15.03.2023, o activitate informativ-preventivă susținută de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.
Vârstnicilor din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari le-au fost prezentate acțiuni de prevenire a înșelăciunilor și metodele folosite de infractori și au fost sfătuiți să apeleze la organele de poliție oricând au nevoie.
Seniorii noștri au primit materiale informative și informații utile, în sprijinul campaniei ”Nu vă lăsați înșelați”, desfășurată de Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj.

1

03.08.2023

Activitate inedită la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber Rovinari!
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au socializat astăzi printr-o tehnică inedită, cea a quillingului, o formă de terapie prin artă cu ajutorul căreia poți realiza multe obiecte handmade, din hârtie.
Seniorii noștri au fost încântați de această nouă activitate și au descoperit că pot face lucruri uimitoare din hârtie colorată. Quillingul iti aduce multe bucurii, fiind considerată arta modelării personalității.
Te eliberează de tensiuni sau emoții negative. Prin quilling, vei reuși să obții o stare de liniște, iar tensiunea și anxietatea vor dispărea, ca prin minune.

 

28.02.2023

Art Terapia – 28.02.2023
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi la o nouă ședință de Art Terapia în care au descoperit rețeaua invizibilă de relații.
Seniorii s-au unit într-un lanț al comunicării și au aflat lucruri interesante de la psihologul Loredana Bobic, lucruri care îi ajută să se cunoască mai bine.

27.02.2023

Ziua Porților Deschise – 24.02.2023
Săptămânal, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber, are loc Ziua Porților Deschise, ocazie cu care persoane neînregistrate în proiectul ”Bunicii Comunității” Rovinari pot participa pentru a conștientiza avantajul socializării și pentru a identifica activitățile oferite de centru și la care ar dori să ia parte.

24.02.2023

Slujbă de mulțumire pentru cuplurile din proiectul ”Bunicii Comunității” Rovinari
Vârstnicii din Rovinari, care sunt cupluri în proiectul ”Bunicii Comunității” au avut astăzi parte de o surpriză memorabilă, de Dragobete. Cuplurile au fost invitate la Catedrala Sfinții Impărați ”Constantin și Elena” din Rovinari, unde doi preoți au oficiat o slujbă de mulțumire pentru căsătoriile lor frumoase și unite.
Preotul Ciprian Sîrbu, reprezentantul Asociației ”Vasiliada” din Târgu Jiu, și preotul Drăghici Ștefan de la Catedrala Sfinții Impărați ”Constantin și Elena” din Rovinari au avut grijă să le oficieze cea mai frumoasă slujbă seniorilor noștri, să le ofere o binecuvântare și o slujbă de mulțumire pentru eforturile lor de a-și întemeia o familie unită și puternică.
La finalul slujbei, cuplurile noastre au primit din partea Asociației ”Vasiliada” o icoană, o carte de rugăciuni iar din partea experților din cadrul proiectului o diplomă de apreciere.
Mulțumim partenerilor noștri din proiect și totodată, mulțumim seniorilor noștri pentru exemplul pe care ni-l oferă în fiecare zi.

23.02.2023

Activitate de socializare – Integrame și Sudoku
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari s-au reunit astăzi la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru a completa integrame și sudoku.
Este cunoscut faptul că rezolvarea integramelor are efecte pozitive asupra creierului nostru: ne lărgesc vocabularul, scad riscurile de Alzheimer și Parkinson, îmbunătățesc memoria și dezvoltă puterea de concentrare.

21.02.2022

Art Terapia – 21.02.2023
Măștile Em – un nou concept pus în practică de vârstnicii de la ”Bunicii Comunității” Rovinari, în cadrul ședinței de Art Terapia de astăzi.
Conceptul a fost creat de psihologul Loredana Bobic care s-a gândit că un astfel de exercițiu le-ar prinde bine și seniorilor noștri. Astfel, prin intermediul Măștilor Em se poate obține o mai bună înțelegere a propriilor emoții, gestionarea eficientă a acestora, înțelegerea mai bună a celor din jur prin empatie și crearea de relații armonioase.

20.02.2023

Comitetul Seniorilor din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari a primit, la finele săptămânii trecute, kitul de voluntariat. Cei 20 de voluntari ai proiectului vor putea de acum să-și desfășoare acțiunile de voluntariat mai eficient și mai vizibil, tot kitul fiind imprimat cu datele de identificare ale proiectului. Astfel, seniorii au primit câte o umbrelă, geantă, geacă, pelerină de ploaie și instrument de scris.
Valoarea voluntariatului este identificabilă pe două dimensiuni majore: dezvoltarea individuală a persoanelor implicate in activități de voluntariat și dezvoltarea comunităților și societății în ansamblu.

 

Art Terapia – 07.02.2023
Seniorii noștri au participat astăzi la o nouă sedință de Art Terapia în care au încercat să extragă elemente de realitate din lumea poveștilor, alături de psihologul Loredana Bobic. Un exercițiu de creativitate, de dezvoltare personală și de perspicacitate care i-a adus împreună, într-un cadru cald și primitor. Activitatea de astăzi a implicat gândire, planificare, presupunere și alegere, iar la final,
vârstnicii au fost încântați că au creat o lucrare. Acest lucru le dă un sentiment revigorant și le conferă un simț al realizării și încrederii în sine.

06.02.2023

Ziua Porților Deschise – 3.02.2023
Săptămânal, persoanele care nu sunt înregistrate în proiectul ”Bunicii Comunității” Rovinari sunt așteptate la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber să cunoască activitățile pe care le desfășurăm alături de beneficiarii noștri.
Promovarea conceptului de îmbătrânire activă în rândul populației din Rovinari este importantă pentru noi așa că vă așteptăm în fiecare vineri să vorbim despre beneficiile unei vieți active chiar și după vârsta de 65 de ani.

02.02.2023

Socializare prin jocuri de societate – 02.02.2023
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari s-au destins astăzi la o partidă de table, șah sau rummy, fiecare după preferințe. Într-o atmosferă caldă și primitoare, seniorii noștri au socializat și i-au învățat să joace și pe ceilalți vârstnici care au uitat să mai joace astfel de jocuri.

26.01.2023

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului se sărbătorește anual pe 27 ianuarie așa că beneficiarii Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari au luat parte astăzi, 26.01.2023, la vizionarea unui film documentar pe această temă.
Seniorii noștri au putut vedea în cadrul documentarului de astăzi poveștile celor care au supraviețuit evenimentului denumit Holocaust, respectiv grozăviilor din acea perioadă în care s-a dorit exterminarea evreilor.
La finalul activității, vârstnicii au socializat și au împărtășit impresii cu privire la documentarul vizionat.

20.01.2023

Activitate de socializare – craft – Hora Unirii
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 20.01.2022, la două activități care marchează ziua de 24 ianuarie, ”Mica Unire”. Prima activitate a constat într-un craft pe care seniorii noștri l-au dus la bun sfârșit cu multă pricepere și îndemânare, fiind vorba de o horă a unirii din hârtie.
?Cea de-a doua acțiune organizată cu prilejul Micii Uniri a constat într-un atelier cultural istoric, organizat în cadrul Subactivității ”Viață Bună”, atelier susținut de elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari, îndrumați de cadrele didactice ale unității de învățământ.
Activitățile de astăzi, dedicate zilei de 24 ianuarie, nu numai că le-au creat beneficiarilor noștri o stare de bine, un confort psihic și concentrare, ci i-au purtat în vremurile când ei erau pe băncile școlii și învățau despre patriotism.
Mulțumim beneficiarilor pentru implicare, mulțumim talentaților elevi ai Școlii Gimnazile Nr.1 și cadrelor didactice deopotrivă pentru sprijinul acordat de fiecare dată Centrului de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari.

18.01.2023

Film documentar – Mica Unire
Vârstnicii de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au vizionat astăzi, 18.01.2022, un film documentar a cărei tema a fost legată de Mica Unire de la 24 ianuarie 1859.
Seniorii noștri, unii dintre ei pasionați de istorie, au vorbit cu melancolie despre perioada în care ei se aflau pe băncile școlii și învățau despre acest eveniment istoric.
Săptămâna aceasta vor continua activitățile dedicate Micii Uniri cu un atelier cultural istoric dar și un atelier creativ în care vom reproduce Hora Unirii.

11.01.2023

Socializare prin jocuri de societate
Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au început anul într-o atmosferă veselă și plină de voie bună. Astăzi s-au reunit la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru a juca jocuri de societate: table, rummy, cărți.
Activitate de informare
Tot astăzi, seniorii au fost informați cu privire la activitățile pe care urmează să le desfășurăm la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber pe parcursul lunii ianuarie.

10.01.2023

Art Terapia

Ședințele de Art Terapia din acest nou an au fost reluate la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber astfel că vârstnicii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari s-au bucurat astăzi de o nouă revedere cu psihologul Loredana Bobic.
Astăzi s-a pus accentul pe comunicarea transgenerațională, seniorii noștri transmițând mesaje generațiilor viitoare. ”Să fie familiști”, ”Să fie perseverenți în ceea ce fac”, ”Să fie chibzuiți”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care beneficiarii noștri le-au transmis tinerilor de azi.

21.12.2022

Târg de Crăciun/Expoziție cu produse handmade realizate de Bunicii Comunității Rovinari – 21.12.2022
Astăzi a avut loc prima ediție a Târgului de Crăciun din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari. Decorațiuni de Crăciun, căciulițe și botoșei, conserve pentru iarnă și multe alte minunății, toate ieșite din mâinile bunicilor noștri, au fost expuse, astăzi, la sediul Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber.
Târgul va rămâne deschis în cadrul centrului până vineri, 23.12.2022, așa că vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul.

14.12.2022

Împodobirea bradului – 14.12.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au avut parte astăzi de o activitate în care s-au simțit din nou copii. Seniorii au luat parte la împodobirea bradului de la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber, atmosfera fiind cu atât mai plăcută cu cât toată activitatea s-a derulat pe ritmuri de colinde tradiționale românești.
Bradul a fost împodobit cu decorațiunile lucrate de seniorii noștri în cadrul activităților de socializare.

Art Terapia – 13.12.2022
Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi la o nouă ședință de Art Terapia. Seniorii noștri participă săptămânal la ședințe de terapie prin artă cu scopul de a reduce stresul sau anxietatea, a explora sentimente complexe și a îmbunătăți calitatea vieții.

 

08.12.2022

La Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber a fost astăzi atmosferă de sărbătoare. Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au confecționat coronițe de brad și decorațiuni de Crăciun într-un mediu plăcut, cald și primitor.
Coronițele de brad dar și toate celelalte decorațiuni vor putea fi văzute în cadrul Târgului de Crăciun, pe care îl vom organiza alături de voluntarii proiectului. Magia sărbătorilor i-a cuprins pe seniorii noștri cu atât mai mult cu cât toată activitatea s-a desfășurat pe ritmuri de colinde românești.

08.12.2022

Astăzi, 08.12.2022, seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au fost informați cu privire la campania pe care o desfășoară Direcția de Sănătate Publică Gorj privind bolile transmisibile. Seniorii au primit materiale informative privind HIV, Hepatită și Tuberculoză, acestea fiind puse la dispoziția proiectului de către partenerul nostru, DSP Gorj

14.11.2022

Atmosferă magică astăzi, 14.11.2022, la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber. Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au realizat decorațiuni de Crăciun, au socializat și și-au pus din nou în practică abilitățile și creativitatea. A fost un prilej bun de a pătrunde în atmosfera sărbătorilor de iarnă și cu siguranță magia Crăciunului i-a cuprins pe fiecare în parte.

10.11.2022

Campania de distribuire a materialelor de promovare a proiectului a continuat și ieri, 10.11.2022. Vârstnicii din grupul țintă au primit flyere, pliante, căni, mape, pixuri, pelerine de ploaie, notes-uri, toate inscripționate cu datele de identificare ale proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.

10.11.2022

Activitate comună Parteneriate – Voluntariat  
Activitate inedită pentru seniorii noștri din proiectul ”Bunicii Comunității” Rovinari. Vârstnici au participat ieri, 10.11.2022, la o activitate de informare-instruire privind voluntariatul. Activitatea a fost posibilă cu sprijinul Asociației ”Vasiliada”, partenerul nostru în proiect. Pentru că și noi avem seniori voluntari în proiect, ne-am dorit ca aceștia să înțeleagă mai bine conceptul de voluntariat și să ia exemplu de bune practici din alte țări europene. Materialul a fost prezentat de preotul Sîrbu Ciprian, formator în cadrul Asociației ”Vasiliada”, căruia îi mulțumim pentru implicare.

Excursie 28.10.2022

28.10.2022

A doua serie de beneficiari din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari se află astăzi, 28.10.2022, în excursie la Orșova-Drobeta Turnu Severin. Bunicii noștri au parte de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, o plimbare la Mănăstirea Sf.Ana din Orșova dar și o vizită la Muzeul Porțile de Fier.
Ieri, 27.10.2022, seniorii din cea de-a doua serie au participat la o activitate de socializare în care li s-a adus la cunoștință traseul excursiei dar și regulamentul de deplasare.
Totodată, în cadrul întâlnirii de ieri, am continuat distribuirea materialelor promoționale, fiecare beneficiar primind o mapă, un flyer, un pliant, un notes, un pix, o cană și o pelerină de ploaie, toate inscripționate cu datele de identificare ale proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.

27.10.2022

O parte din beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 25.10.2022, la prima ședință de Art Terapia, alături de psihologul Loredana Bobic. Pentru mulți dintre beneficiarii noștri colaborarea cu un psiholog este o noutate așa că s-au declarat curioși încă de la început cu privire la ședințele de terapie prin artă. Suntem convinși că au multe de povestit dar mai ales suntem convinși că această experiență le va aduce bunicilor noștri împlinire sufletească.

21.10.2022

O nouă zi de activități la Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber din Rovinari. Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au socializat și astăzi, 21.10.2022, într-un cadru plăcut, au tricotat, au brodat și au jucat jocuri de societate.
Tot astăzi, vârstnicii au ascultat sfaturile și îndrumările Patriciei Lupulescu, medic specialist ORL în cadrul Spitalului Orășenesc Rovinari. Medicul le-a vorbit seniorilor noștri despre afecțiunile care pot apărea după vârsta de 65 de ani și cum pot fi ameliorate simptomele până când se concretizează vizita la un specialist.

17.10.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat, vineri, 14.10.2022, la o nouă activitate de socializare, constând în jocuri de societate. Pentru că sunt mereu dornici să petreacă timp împreună, încercăm să le oferim zilnic motive să socializeze, astfel că partidele de șah, table, cărți sunt întotdeauna o variantă potrivită.
Tot vineri, 14.10.2022, vârstnicii noștri au cunoscut-o pe Loredana Bobic, psihologul care va desfășura alături de beneficiarii noștri ședințe de Art Terapia.

7.10.2022

Astăzi, 07.10.2022, beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat la o activitate de socializare unde au petrecut timp de calitate și s-au bucurat unul de compania celuilalt. Activitatea de socializare a constat într-un atelier de tricotat, cusături și broderie, în care doamnele noastre și-au dovedit priceperea și îndemânarea.
A fost o adevărată plăcere pentru ele să iese puțin din rutină, să-și reamintescă vechiile obiceiuri și să constate că nu și-au pierdut îndemânarea.

3.10.2022

Prima serie de beneficiari din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari a fost vineri, 30 septembrie, în prima excursie de o zi. Seniorii noștri s-au bucurat de o vizită la Mănăstirea Vodița, de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, o vizită la Mănăstirea Sf. Ana din Orșova dar și o vizită la Muzeul ”Porțile de Fier”.
Beneficiarii noștri nu numai că s-au declarat extrem de mulțumiți, însă s-au bucurat din plin de această ieșire mult așteptată. Mulți dintre ei au depănat amintiri legate de hidrocentrala de la Porțile de Fier și de orașul Orșova iar alții, pur și simplu, au fost fascinați de plimbarea cu vaporul pe Dunăre, mărturisind că a fost prima experiență de acest gen. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât, excursia din cadrul proiectului a coincis cu Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, așa că ne bucurăm că le-am putut oferi ”bunicilor” o zi în care au uitat de grijile vârstei și s-au bucurat împreună de excursie.
Ne bucurăm că le-am adus bucuria în suflet și zâmbetul pe buze măcar pentru o zi și îi asigurăm pe beneficiarii noștri că vor avea parte în continuare de experiențe uimitoare în cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.

27.09.2022

Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit ieri, 26.09.2022, informații și sfaturi privind ambrozia, planta care provoacă extrem de multe alergii. Seniorii au primit imagini pentru a o putea identifica mai ușor și au aflat că ambrozia produce mari cantități de polen începând cu mijlocul lunii iulie și se încheie spre sfârșitul lunii septembrie.
În toată această perioadă, oamenii pot fi extrem de afectați de rinite alergice. Totodată, vârstnicii noștri au aflat cum se manifestă alergia la ambrozie dar și cum se poate trata. Toate informațiile ne-au fost puse la dispoziție de partenerul proiectului, Direcția de Sănătate Publică Gorj.

26.09.2022

Astăzi, 26.09.2022, a avut loc o activitate de socializare în care beneficiarii noștri din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit informații legate de organizarea primei excursii de o zi.

Animatorul socio-educativ al proiectului le-a prezentat acestora traseul de care se vor bucura în prima excursie precum și alte detalii organizatorice. Prima excursie de o zi din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, pe traseul Rovinari-Orșova-Drobeta Turnu Severin-retur.

31.08.2022

Seniorii din cadrul proiectului „Bunicii Comunitatii” Rovinari au participat astazi, 31.08.2022, la un atelier de digitalizare. Mai exact, beneficiarii noștri au învățat sa folosească Internetul, platformele de socializare și mailul pentru a le ușura puțin viața și comunicarea cu cei dragi lor.
Atelierul de digitalizare a fost posibil cu ajutorul Asociației „Scout Society” din Targu Jiu care a pus la dispoziția varstnicilor laptop urile necesare și ne-au asigurat de sprijinul lor în continuare în vederea digitalizării generațiilor. Mulțumim doamnei Corina Lebedinscaia, reprezentantul asociației, pentru prezență și pentru informațiile transmise beneficiarilor proiectului „Bunicii Comunității” Rovinari.

30.08.2022

Voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 30.08.2022, la o activitate de voluntariat în sprijinul partenerului proiectului, Asociația ”Glasul Sufletului” din Rovinari. Seniorii noștri au sortat donațiile pe categorii de vârstă și au ajutat la încărcarea lucrurilor în mașina care va ajunge la familiile nevoiașe din județ.
Să fii voluntar înseamnă să dăruiești puțin din timpul tău unor oameni neajutorați iar voluntarii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” au demonstrat astăzi că mai au multe de oferit comunității din care fac parte.
Mulțumim Asociației ”Glasul Sufletului” Rovinari pentru sprijin și mulțumim echipei de voluntari pentru implicare și solidaritatea de care au dat dovadă față de cei aflați la nevoie.

 

23.08.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au fost informați astăzi, 23.08.2022, cu privire la ultimele noutăți în cazul Covid 19.
Totodată, seniorii au primit informații prețioase privind efectele expunerii la soare după vârsta de 60 de ani. Informațiile au fost furnizate de partenerul nostru din cadrul proiectului, Direcția de Sănătate Publică Gorj, prezent la activitate.
Cei doi medici prezenți, Lavinia Olar și Marius Boeriu, i-au îndemnat pe seniorii noștri să-și verifice periodic alunițele de pe corp pentru a putea preveni cancerul de piele. Beneficiarii noștri au primit și materiale informative pe care să le studieze acasă.

 

12.08.2022

Vârstnicii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” au fost informați astăzi, 12.08.2022, cu privire la organizarea Zilei Naționale a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătorește anual pe 1 octombrie. Seniorii noștri au aflat de la reprezentanții primăriei Rovinari cum trebuie să procedeze pentru a intra în posesia tichetelor valorice.
Le mulțumim așadar, doamnei Diana Marghitu și Loredana Pupăzan, reprezentantele primăriei Rovinari, pentru informațiile oferite beneficiarilor noștri din proiectul ”Bunicii Comunității”.

 

11.08.2022

Atelier de cusături/broderie/tricotaje-astăzi, 11.08.2022, beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari s-au bucurat de un atelier de cusături, broderie, tricotaje. A fost o activitate destinată bunicuțelor însă nu au lipsit nici seniorii care s-au delectat cu o partidă de table, șah sau rummy.
Bunicuțele și-au reamintit să croșeteze și să tricoteze și au redescoperit bucuria cu care practicau odată aceste obiceiuri. Cu siguranță vom repeta această activitate care le-a bucurat atât de mult pe bunicuțele noastre!

26.07.2022

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au desfășurat astăzi, 26 iulie, o acțiune de informare preventivă în rândul benficiarilor noștri din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.
ISU Gorj este partenerul nostru în cadrul proiectului, astfel că vârstnicii au fost sfătuiți cu privire la prevenirea incendiilor de vegetație dar au primit și sfaturi despre cum să se ferească de caniculă. Sănătatea este cea mai importantă așa că ne bucurăm când seniorii de la Rovinari primesc sfaturi eficiente privind gestionarea situațiilor de urgență.
Reprezentanții ISU Gorj au împărțit pliante în rândul seniorilor noștri și le-au vorbit despre efectul aprinderii unui foc deschis atât în cadrul apartamentelor de bloc cât și în cadrul gospodăriilor.

15.07.2022

Vârstnicii din Rovinari sunt în permanență informați cu privire la conceptul de ”îmbătrânire activă”. Astăzi, 15 iulie, am desfășurat o campanie de informare în rândul comunității din Rovinari în care persoanele trecute de 65 de ani au primit informații cu privire la ”îmbătrânirea activă”, la activitățile care îi ajută să-și păstreze tonusul fizic și mental.
Au aflat, totodată, despre proiectul ”Bunicii Comunității” care se află în curs de implementare în comunitate dar și despre beneficiile unei vieți sociale active și avantajele implicării în acțiuni de voluntariat.
Conceptul de îmbătrânire activă presupune înaintarea în vârstă în condiții optime de sănătate, încurajând vârstnicii să rămână cât mai mult posibil actorii propriei vieți, să se împlice în activități civice și să transmită din experiențele lor generației tinere.
Asta facem și noi în cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari, îî încurajăm pe beneficiarii noștri să adopte un stil de viață activ și sănătos.

08.07.2022

Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 8 iulie, la un atelier de creație din materiale reciclabile. S-a dovedit a fi un real succes, în rândul beneficiarilor existând deja bunicuțe care sunt extrem de îndemânatice și creative .
Dar nici seniorii nu s-au lăsat mai prejos și au realizat cu multă dibăcie niște ghivece pentru flori foarte colorate. Suntem fericiți
când îi vedem pe beneficiarii noștri că își pun în valoare talentul, imaginația, priceperea și îndemânarea, că își dezvoltă potențialul creativ sau că dezvoltă o imagine pozitivă asupra propriei persoane.
Acesta este și scopul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari, să-i facem pe beneficiarii noștri să se simtă valorizați și utili comunității din care fac parte.

22.06.2022

Un curs de prim ajutor este binevenit la orice vârstă așa că beneficiarii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au aflat astăzi cum pot oferi ajutor medical persoanelor care au nevoie. Partenerii noștri de la Crucea Roșie Română, filiala Gorj, au fost alături de seniorii din Rovinari, le-au transmis informații noi privind acordarea primului ajutor și i-au învățat cum pot salva un om de la un stop cardio-respirator.
Este cunoscut faptul că persoanele vârstnice sunt predispuse infarcturilor miocardice sau altor grave probleme de sănătate astfel că seniorii noștri au aflat care sunt pașii unei resuscitări corecte sau cum procedează în cazul în care sunt martorii unui leșin. Activitatea este cu atât mai benefică pentru ei cu cât au în familie astfel de cazuri sau chiar ei au trecut până la această vârstă prin probleme cardiace și este important să cunoască primele semne și cum pot să-și salveze viața.
Mulțumim cu acest prilej domnului Grigore Richter, președintele Crucea Roșie Română, filiala Gorj, pentru informațiile transmise și pentru toate sfaturile acordate beneficiarilor noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari.
Avem grijă de sănătatea bunicilor noștri!

07.06.2022

Vârstnicii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au beneficiat astăzi de o consultație medicală ușoară oferită de către asistenții medicali comunitari din cadrul primăriei. Astfel, seniorii au aflat cum stau cu tensiunea și pulsul cardiac, unii dintre ei cunoscându-se deja cu boli de natură cardio-vasculară.
Beneficiarii noștri au primit sfaturi importante despre cum să-și țină tensiunea sub control și când este necesar să consulte un medic. Până atunci însă, vârstnicii au fost sfătuiți să evite căldura, să bea multe lichide și să aibă o alimentație sănătoasă.
Avem grijă de sănătatea bunicilor noștri!

30.05.2022

Emoții, surprize, dulciuri, jucării, de toate au avut parte elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr.3 din Rovinari. Micuții au sărbătorit în avans Ziua Copilului și ne-au demonstrat cât de îndemânatici sunt când vine vorba de creativitate. Și nu doar nouă ne-au colorat ziua ci și vârstnicilor noștri de la ”Bunicii Comunității”.

Astăzi a fost prima activitate în care am reușit, spunem noi, să cream o punte de legătură între generații, să-i aducem pe seniorii orașului în lumea celor mici și să le reamintim că fără ajutorul lor, n-am fi ajuns aici.

Voluntarii noștri de la ”Bunicii Comunității” s-au lăsat purtați în minunata lume a copiilor și au colorat, pictat, modelat, decupat la una cu elevii, au descoperit că încă nu și-au pierdut îndemânarea și că lucrul manual poate fi o sursă sigură de bunăstare, de relaxare și de socializare, mai ales dacă îl faci în preajma copiilor. S-a lucrat în echipe, copii-vârstnici, sub îndrumarea doamnelor învățătoare cărora le mulțumim pentru implicare.

Bucuria celor mici, entuziasmul, dăruirea, au fost molipsitoare iar atmosfera creată de cei mici a fost una de basm. Nici voluntarii noștri de la Bunicii Comunității nu s-au lăsat mai prejos și au transferat generației tinere cunoștințele extrase din pasiunile și experiențele lor de viață.

Nimic nu ar fi fost însă posibil fără sprijinul partenerilor noștri, Asociația ”Glasul Sufletului” din Rovinari care a pus la dispoziția copiilor toate materialele de lucru, jucăriile, dulciurile și cadourile celor mici. Le mulțumim pe această cale și ne dorim cât mai multe activități alături de ei.

Activitatea face parte din acțiunea ”Cine nu are bătrâni să-și cumpere” din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității”, aflat în curs de implementare de către primăria orașului Rovinari.

09.05.2022

19.04.2022

Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit astăzi vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj în timpul căreia au primit sfaturi utile și necesare privind iodura de potasiu.

Seniorii din Rovinari au fost informați cu privire la campania de distribuție a iodurii de potasiu, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu precum și condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul. Dr. Lavinia Olar și dr. Marius Boeriu, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, au făcut o prezentare privind comprimatele de iodură de potasiu și le-au împărțit beneficiarilor noștri materiale informative cu privire la campania desfășurată de Ministerul Sănătății în acest sens.

Cu această ocazie, vârstnicii din Rovinari au aflat că iodura de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Ne bucurăm când seniorii noștri primesc informații din surse sigure și primesc răspunsurile de care au nevoie. 

15.04.2022

Cauta
Retele Sociale