Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

09.05.2022

19.04.2022

Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit astăzi vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj în timpul căreia au primit sfaturi utile și necesare privind iodura de potasiu.

Seniorii din Rovinari au fost informați cu privire la campania de distribuție a iodurii de potasiu, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu precum și condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul. Dr. Lavinia Olar și dr. Marius Boeriu, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, au făcut o prezentare privind comprimatele de iodură de potasiu și le-au împărțit beneficiarilor noștri materiale informative cu privire la campania desfășurată de Ministerul Sănătății în acest sens.

Cu această ocazie, vârstnicii din Rovinari au aflat că iodura de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Ne bucurăm când seniorii noștri primesc informații din surse sigure și primesc răspunsurile de care au nevoie. 

15.04.2022

Cauta
Retele Sociale