Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

26.07.2022

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj au desfășurat astăzi, 26 iulie, o acțiune de informare preventivă în rândul benficiarilor noștri din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari.
ISU Gorj este partenerul nostru în cadrul proiectului, astfel că vârstnicii au fost sfătuiți cu privire la prevenirea incendiilor de vegetație dar au primit și sfaturi despre cum să se ferească de caniculă. Sănătatea este cea mai importantă așa că ne bucurăm când seniorii de la Rovinari primesc sfaturi eficiente privind gestionarea situațiilor de urgență.
Reprezentanții ISU Gorj au împărțit pliante în rândul seniorilor noștri și le-au vorbit despre efectul aprinderii unui foc deschis atât în cadrul apartamentelor de bloc cât și în cadrul gospodăriilor.

15.07.2022

Vârstnicii din Rovinari sunt în permanență informați cu privire la conceptul de ”îmbătrânire activă”. Astăzi, 15 iulie, am desfășurat o campanie de informare în rândul comunității din Rovinari în care persoanele trecute de 65 de ani au primit informații cu privire la ”îmbătrânirea activă”, la activitățile care îi ajută să-și păstreze tonusul fizic și mental.
Au aflat, totodată, despre proiectul ”Bunicii Comunității” care se află în curs de implementare în comunitate dar și despre beneficiile unei vieți sociale active și avantajele implicării în acțiuni de voluntariat.
Conceptul de îmbătrânire activă presupune înaintarea în vârstă în condiții optime de sănătate, încurajând vârstnicii să rămână cât mai mult posibil actorii propriei vieți, să se împlice în activități civice și să transmită din experiențele lor generației tinere.
Asta facem și noi în cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari, îî încurajăm pe beneficiarii noștri să adopte un stil de viață activ și sănătos.

08.07.2022

Seniorii din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au participat astăzi, 8 iulie, la un atelier de creație din materiale reciclabile. S-a dovedit a fi un real succes, în rândul beneficiarilor existând deja bunicuțe care sunt extrem de îndemânatice și creative .
Dar nici seniorii nu s-au lăsat mai prejos și au realizat cu multă dibăcie niște ghivece pentru flori foarte colorate. Suntem fericiți
când îi vedem pe beneficiarii noștri că își pun în valoare talentul, imaginația, priceperea și îndemânarea, că își dezvoltă potențialul creativ sau că dezvoltă o imagine pozitivă asupra propriei persoane.
Acesta este și scopul proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari, să-i facem pe beneficiarii noștri să se simtă valorizați și utili comunității din care fac parte.

22.06.2022

Un curs de prim ajutor este binevenit la orice vârstă așa că beneficiarii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au aflat astăzi cum pot oferi ajutor medical persoanelor care au nevoie. Partenerii noștri de la Crucea Roșie Română, filiala Gorj, au fost alături de seniorii din Rovinari, le-au transmis informații noi privind acordarea primului ajutor și i-au învățat cum pot salva un om de la un stop cardio-respirator.
Este cunoscut faptul că persoanele vârstnice sunt predispuse infarcturilor miocardice sau altor grave probleme de sănătate astfel că seniorii noștri au aflat care sunt pașii unei resuscitări corecte sau cum procedează în cazul în care sunt martorii unui leșin. Activitatea este cu atât mai benefică pentru ei cu cât au în familie astfel de cazuri sau chiar ei au trecut până la această vârstă prin probleme cardiace și este important să cunoască primele semne și cum pot să-și salveze viața.
Mulțumim cu acest prilej domnului Grigore Richter, președintele Crucea Roșie Română, filiala Gorj, pentru informațiile transmise și pentru toate sfaturile acordate beneficiarilor noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari.
Avem grijă de sănătatea bunicilor noștri!

07.06.2022

Vârstnicii noștri de la ”Bunicii Comunității” Rovinari au beneficiat astăzi de o consultație medicală ușoară oferită de către asistenții medicali comunitari din cadrul primăriei. Astfel, seniorii au aflat cum stau cu tensiunea și pulsul cardiac, unii dintre ei cunoscându-se deja cu boli de natură cardio-vasculară.
Beneficiarii noștri au primit sfaturi importante despre cum să-și țină tensiunea sub control și când este necesar să consulte un medic. Până atunci însă, vârstnicii au fost sfătuiți să evite căldura, să bea multe lichide și să aibă o alimentație sănătoasă.
Avem grijă de sănătatea bunicilor noștri!

30.05.2022

Emoții, surprize, dulciuri, jucării, de toate au avut parte elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr.3 din Rovinari. Micuții au sărbătorit în avans Ziua Copilului și ne-au demonstrat cât de îndemânatici sunt când vine vorba de creativitate. Și nu doar nouă ne-au colorat ziua ci și vârstnicilor noștri de la ”Bunicii Comunității”.

Astăzi a fost prima activitate în care am reușit, spunem noi, să cream o punte de legătură între generații, să-i aducem pe seniorii orașului în lumea celor mici și să le reamintim că fără ajutorul lor, n-am fi ajuns aici.

Voluntarii noștri de la ”Bunicii Comunității” s-au lăsat purtați în minunata lume a copiilor și au colorat, pictat, modelat, decupat la una cu elevii, au descoperit că încă nu și-au pierdut îndemânarea și că lucrul manual poate fi o sursă sigură de bunăstare, de relaxare și de socializare, mai ales dacă îl faci în preajma copiilor. S-a lucrat în echipe, copii-vârstnici, sub îndrumarea doamnelor învățătoare cărora le mulțumim pentru implicare.

Bucuria celor mici, entuziasmul, dăruirea, au fost molipsitoare iar atmosfera creată de cei mici a fost una de basm. Nici voluntarii noștri de la Bunicii Comunității nu s-au lăsat mai prejos și au transferat generației tinere cunoștințele extrase din pasiunile și experiențele lor de viață.

Nimic nu ar fi fost însă posibil fără sprijinul partenerilor noștri, Asociația ”Glasul Sufletului” din Rovinari care a pus la dispoziția copiilor toate materialele de lucru, jucăriile, dulciurile și cadourile celor mici. Le mulțumim pe această cale și ne dorim cât mai multe activități alături de ei.

Activitatea face parte din acțiunea ”Cine nu are bătrâni să-și cumpere” din cadrul proiectului ”Bunicii Comunității”, aflat în curs de implementare de către primăria orașului Rovinari.

09.05.2022

19.04.2022

Beneficiarii proiectului ”Bunicii Comunității” Rovinari au primit astăzi vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj în timpul căreia au primit sfaturi utile și necesare privind iodura de potasiu.

Seniorii din Rovinari au fost informați cu privire la campania de distribuție a iodurii de potasiu, administrarea comprimatelor de iodură de potasiu precum și condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul. Dr. Lavinia Olar și dr. Marius Boeriu, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, au făcut o prezentare privind comprimatele de iodură de potasiu și le-au împărțit beneficiarilor noștri materiale informative cu privire la campania desfășurată de Ministerul Sănătății în acest sens.

Cu această ocazie, vârstnicii din Rovinari au aflat că iodura de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Ne bucurăm când seniorii noștri primesc informații din surse sigure și primesc răspunsurile de care au nevoie. 

15.04.2022

Cauta
Retele Sociale