Ziua Europei aniversată şi de elevii din Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Elevii din clasele I-IV de la Şcoala Generală Nr.1 şi Şcoala Generală Nr.3 au organizat vineri 7 mai 2010 o paradă în care au sărbătorit Ziua Europei. Deşi, 9 mai este Ziua Europei, aceştia au ales să o aniverseze cu două zile mai devreme.

Elevii însoţiţi de proprii învăţători, au pornit din faţa primăriei şi au urmat traseul Bulevardul Minerilor – Parcul Central unde ar fi trebuit să realizeze nişte desene pe asfalt reprezentative Zilei Europei, dar s-a renunţat din cauza vremei. Pe tot parcursul paradei, elevii au purtat bannere, eşarfe şi steguleţe cu toate statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu steagul Uniunii Europei.

Duminică  s-au împlinit 60 de ani de când, la 9 mai 1950, ministrul francez de Externe, Robert Schuman, a pus bazele a ceea ce cunoaştem cu toţii acum drept Uniunea Europeană. Schuman, considerat unul din fondatorii Europei Unite, a propus înfiinţarea unei comunităţi a statelor de pe continent bazate pe un set de principii comune, care să împiedice declanşarea unui nou război şi să unească forţele economice.

În prezent Uniunea Europeană numără 27 de state, iar România este membră U.E. de la 01 ianuarie 2007.

    
Cauta
Retele Sociale