Ziua Mediului marcată printr-o acţiune de ecologizare | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Consilierii locali au avut iniţiativa ca ziua de sâmbătă 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului – să fie marcată printr-o acţiune de ecologizare a oraşului Rovinari dar şi a râului Jiu.

La această acţiune au fost invitaţi toţi locuitorii din Rovinari, dar au răspuns aproximativ 50 de persoane de toate vârstele, printre care consilieri locali, elevi şi profesori de la Şcoala Generală Nr. 1, elevi şi profesori de la Grupul Şcolar Industrial, lucrători de la Societatea Apă Canal şi Salubritate.

Punctul de întâlnire a fost în faţa Primăriei Rovinari unde participanţii au fost „echipaţi” cu mănuşi şi saci în care să colecteze deşeurile. De la primărie s-a plecat pentru a ecologiza zona blocurilor aflate pe strazile 22 Decembrie 1989, Aleea Şcolii, Castanilor, Tineretului, Termocentralei dar şi râul Jiu a fost ecologizat în aval de Rovinari.

Aceasta a fost prima ediţie a zilei de 5 iunie, deoarece consilierii locali doresc ca această acţiune să continue şi în anii următori, dar cu mai multă implicare din partea cetăţenilor domiciliaţi în oraşul nostru. 5 iunie reprezintă Ziua Mondială a Mediului şi a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană”. Această zi se sărbătoreşte în ziua de 5 iunie a fiecărui an şi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile nonguvernamentale, întreprinzători, industriaşi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

    
Cauta
Retele Sociale