Sistem de încălzire cu panouri solare la Spitalul Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Pentru a reduce consumul de energie pentru prepararea apei calde menajere din spital, primăria a găsit soluţia montării unui sistem de panouri solare care va produce agent termic pentru prepararea apei calde menajere, şi care va funcţiona în paralel cu vechiul sistem de încălzire.

Cele 42 de panouri solare sunt plane, ele fiind montate în spaţiul verde, pe o platformă amenajată la suprafaţa solului, în incinta spitalului. Fiecare panou solar are o suprafaţă netă de captare de 2,35 – 2,40 m2 cu o durată de viaţă de peste 10 ani. Sistemul dispune de o perioadă de garanţie de 3 ani. Mini-parcul solar are o suprafaţă totală de captare de 100 m2.

Radiaţia medie zilnică poate să fie de cinci ori mai intensă vara decât iarna, dar şi pe timp de iarnă, în decursul unei zile senine, se pot capta 4 – 5 kwh/mp/zi, radiaţia solară captată fiind independentă de temperatura mediului ambiant.
Cel mai important avantaj al acestei investiţii este reducerea cu un procent semnificativ a cheltuielilor suportate pentru producerea apei calde menajere în intervalul aprilie-septembrie, precum şi păstrarea resurselor şi ocrotirea mediului înconjurător. Banii economisiţi cu noul sistem de încălzire vor fi orientaţi în actul medical propriu-zis (medicamente şi aparatură).

Această investiţie vine la câteva luni de când Spitalul Sfântul Ştefan a fost preluat de către Primăria Rovinari. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 460.106 lei, bani obţinuţi de la Agenţia Fondului pentru Mediu, Primăria Rovinari contribuind cu 20% din valoare.
Primăria Rovinari va continua investiţiile la Spitalul Rovinari privind dotarea cu aparatură a acestuia.
Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a fost dat în folosinţă în anul 1989 cu un număr iniţial de 250 paturi, în prezent numărul acestora fiind redus la 121 de paturi.

Astăzi, Spitalul Rovinari acordă asistenţă medicală cetăţenilor domiciliaţi pe raza oraşului Rovinari, comunelor învecinate (în special) Bâlteni, Fărcăşeşti, Negomir, şi dispune de următoarele secţii şi compartimente:
Compartiment Medicină Internă: 34 paturi;
Compartiment Neurologie: 10 paturi;
Compartiment Cronici: 6 paturi;
Compartiment Pediatrie: 14 paturi;
Compartiment Obstetrică – Ginecologie: 12 paturi;
Compartiment Neonatologie: 4paturi;
Secţia Chirurgie Generală: 13 paturi;
Compartiment A.T.I.: 5 paturi;
Compartiment: Ortopedie şi Traumatologie: 6 paturi;
Compartiment: O.R.L.: 6 paturi;
Compartiment: Oftalmologie: 6 paturi;
Compartiment: R.M.F.B.: 5 paturi.

    
Cauta
Retele Sociale