Biblionet – inaugurat şi la Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Ieri 17 februarie 2011, în Sala de Şedinţe a Consiliului Local Rovinari a avut loc deschiderea oficială a noului serviciu de bibliotecă: „Calculatoare cu internet pentru public” din cadrul programului BIBLIONET „Lumea în biblioteca mea”. La acest eveniment au participat membrii ai consiliului local, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai unităţilor de învăţământ din oraş, profesori, elevi şi alţi membrii ai comunităţii locale. Biblioteca Judeţeană a fost reprezentată de directoarea Olimpia Bratu şi membrii echipei de coordonare judeţene a programului Biblionet: Constantin Mitucă, Elena Mariana Angheluţă, Diana Gabriela Lăcătuşu, Lucian Dobroiu.

După discursurile din deschidere a fost făcută o scurtă demonstraţie în care Biblioteca Orăşenească Rovinari s-a conectat online cu Biblioteca Municipiului Motru. Biblionet face parte din Programul „Bibliotecii Globale” susţinut de Fundaţia de Caritate „Bill & Melinda Gates”, program în care este inclusă şi România. Acesta are ca scop conectarea la internet a bibliotecilor publice din ţara noastră.

În cadrul acestui Program, Biblioteca Orăşenească Rovinari a primit patru calculatoare complet echipate, conectate la internet, ce vor sta gratuit la dispoziţia publicului larg, care va venii la bibliotecă.

Mai mult, aceste servicii vor veni în sprijinul tinerilor care din diverse motive nu au calculator şi internet acasă, dar şi a diferitelor categorii sociale dornice să se conecteze la internet. Sperăm ca prin acest serviciu să crească numărul tinerilor care vin la bibliotecă, pentru că biblioteca trebuie să rămână un loc care trebuie frecventat de tineri. Ne bucurăm şi mulţumim Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”  pentru că Biblioteca Rovinari intră începând de azi pe harta bibliotecilor din programul Biblionet.


    
Cauta
Retele Sociale