Mobilitate a doua în Oraşul Rize din Turcia | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

În perioada 15-20 aprilie a avut loc ce-a de-a doua mobilitate in Rize, Turcia la care au participat cadre didactice de la Școala Generală Nr. 3 Rovinari, membrii CECIS și membrii ai Consiliului local Rovinari.
Obiectivele mobilității
– Evaluare intermediară în regiunile partenere
– Realizarea ghidului comun pentru profesori

Activitățile derulate in cadrul proiectului au fost:
Vizita de lucru la Direcția Națională pentru Educație, această activitate a avut ca obiectiv prezentarea rolului pe care îl are instituția în educație. În cadrul acestei întâlniri am făcut cunoștință cu alte persoane din această instituție care ne-au prezentat informații despre activitățile desfășurate în școli.

Vizita la școala privată Salih Kalkavan- Această activitate a început cu prezentarea școlii și a activităților desfășurate pentru menținerea stilului de viață sănătos. Cadrele didactice partenere ale proiectului ne-au prezentat sălile de curs, cluburile de sport și ne-au vorbit despre activitățile realizate la clasă. Elevii ne-au întâmpinat cu diverse programe artistice: piese de teatru, dansuri, cântece tradiționale. Deasemenea reprezentanții instituțiilor partenere au avut posibilitatea de a promova un stil de viață sănătos prin participarea la diferite activităţi sportive(baschet, volei, tenis, fotbal).

Sesiune de lucru la Școala Gimnazială Fener. Această întâlnire a debutat cu un program artistic în cadrul căruia elevi de la şcoala au prezentat cântece și dansuri tradiționale. S-a realizat seminarul “Educația parentală” la care au participat părinţii copiilor de la şcolile partenere în proiect din Turcia. Partenerii turci ne-au prezentat broşura pe care au elaborat-o pentru părinţi, au avut loc discuţii asupra conţinutului acesteia, partenerii din Romania au prezentat la rândul lor broşura.

Evaluarea intermediară a proiectului – s-a desfășurat prin prezentarea activităților realizate in cele doua regiuni partenere.
Realizarea și îmbunătățirea ghidului comun pentru profesori, a avut ca scop prezentarea ideilor ce vor fi cuprinse în ghidul pentru profesori. Cele doua regiuni partenere au prezentat materialele realizate, partenerul din Turcia a elaborat partea sa de ghid cuprinzând metode si instrumente de lucru cu elevi iar partenerul din Romania – metode si instrumente de lucru cu părinţii.

Vizita la Direcția de Sănătate Publică din Rize – În cadrul acestei întâlniri am participat la prezentarea instituției, a responsabilităților și activităților desfășurate de către acestea pentru asigurarea sănătății publice si pentru educarea elevilor pentru un stil de viaţă sănătos.
Vizită culturală această activitate a fost metoda cea mai originală de a promova interculturalitatea și diversitatea de care au dat dovadă partenerii turci de a-și promova țara. Această vizită a reprezentat un mod prin care ne-am cunoscut mai bine cu partenerii noștri care au dat dovada de persoane foarte ospitaliere.

Această mobilitate a avut ca rezultat o cunoaștere profundă a culturii și tradițiilor din Turcia, promovarea unui stil de viață sănătos, împărtășirea celor mai bune idei necesare pentru elaborarea ghidului pentru profesori, a facilitat schimbul de experiență intre cele doua regiuni partenere.

    
Cauta
Retele Sociale