Locuinţele ANL pot fi cumpărate de actualii chiriaşi | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Primăria oraşului Rovinari a primit o adresă din partea Agenţiei  Naţionale pentru Locuinţe, în care aceasta solicită înştiinţarea chiriaşilor locuinţelor ANL din oraşul Rovinari, cu privire la cumpărarea acestor locuinţe.

Locuinţele ANL pentru tineri, destinate închirierii, pot fi cumpărate de actualii chiriaşi, după o durată minimă de 1 an.

Valoarea de vânzare a locuinţei în anul 2010 este de 407 euro/mp inclusiv TVA, din care se scade amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia. Pentru achiziţionarea acestor locuinţe, titularii contractelor de închiriere, trebuie să depună o cerere la Primăria oraşului Rovinari în care solicită cumpărarea locuinţei.

După înregistrarea cererii, primăria solicită chiriaşului prezentarea unei documentaţii care să cuprindă:

– actele de stare civilă;
– adeverinţă cu venitul mediu lunar realizat;
– declaraţie pe propria răspundere a titularului şi a soţiei (soţului) privitor la faptul că nu deţine în proprietate o locuinţă, inclusiv casă de vacanţă;
– cererea de finanţare aprobată de bancă, banca  poate acorda un credit pentru cumpărarea locuinţei;

Ulterior se vor parcurge următoarele etape:

– încheierea antecontractului de vânzare – cumpărare cu primăria;
– înaintarea documentaţiei către instituţiile de credit pentru obţinerea finanţării necesare cumpărării apartamentului;
– semnarea contractului de vânzare – cumpărare cu primăria.

Locuinţele pentru tineri, pot fi achiziţionate şi prin Programul „Prima Casă”, conform Hotărârii nr. 119/17.02.2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Programului „Prima Casă”.

Dacă aveţi neclarităţi privitoare la modalităţile de vânzare a locuinţelor pentru tineri, vă rugăm să vă adresaţi Compartimentului Fond Locativ din cadrul Primăriei Rovinari sau Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, la adresa de e-mail relpub@anl.ro

  Anunţul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (165,8 KiB, 791 hits)

    
Cauta
Retele Sociale