Acţiune caritabilă realizată de cadrele didactice şi elevii G.S.I. Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Miercuri, 09 decembrie 2009, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.) a fost organizată o activitate educativă de către elevi voluntari şi profesori de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari, activitate dedicată copiilor cu cerinţe educative speciale de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Tg.-Jiu.
Acordul de parteneriat educaţional încheiat încă din anul şcolar 2007-2008 şi până în prezent între G.S.I. Rovinari reprezentat prin directorul liceului, prof. Năgăra Nicolae şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg.-Jiu reprezentat prin director prof. Nicu Baiu, a fost realizat în  vederea desfăşurării în bune condiţii a activităţilor de voluntariat, de socializare, de

divertisment şi cultural artistice cu copiii care au cerinţe educative speciale în cadrul S.N.A.C. Organizarea, desfăşurarea şi monitorizarea activităţilor din cadrul planului de acţiune al strategiei vor fi asigurate de o comisie de voluntari, cadre didactice şi elevi din cadrul G.S.I. Rovinari conform planului de acţiune programat. Începând din anul şcolar 2007-2008 şi până în prezent, activităţile derulate de voluntari în Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au fost şi sunt coordonate de prof. Gridan Maria din partea G.S.I. şi prof. Dospina Elena din partea C.S.E.I. Tg.-Jiu şi monitorizate de prof. Mihai Natalia, coordonator judeţean S.N.A.C. şi directorii celor două instituţii de învăţământ. Activitatea desfăşurată cu ocazia sărbătorilor de iarnă a constat în prezentarea unui program artistic dedicat copiilor de la Şcoala Incluzivă Tg.-Jiu.
Acest program a fost susţinut de elevi din cadrul G.S.I. Rovinari, de la clasele a X-a A, a X-a D, a XI-a A, a XII-a D, pregătiţi de prof. Gridan Maria, prof. Ţîrcă Mihaela, prof. Vişan Camelia, prof. Popescu Mirabela, prof. Cruceru Roxana, prof. Roşca Valeria. Elevii au prezentat o scenetă având în centru naşterea Mântuitorului, intitulată „Noapte de vis”, de asemenea, au recitat o serie de poezii specifice sărbătorilor de iarnă şi i-au încântat pe copiii de acolo prin colindele şi cadourile oferite. Activitatea s-a bucurat şi de susţinerea Primăriei Rovinari, prin participarea doamnei consilier Chiru Adina, laborant în cadrul liceului.

    
Cauta
Retele Sociale