Cadouri din Germania oferite de un grup de voluntari celor mai defavorizate familii din Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Peste 50 de familii nevoiaşe din oraşul nostru au primit cadouri de Crăciun din partea unor voluntari străini din Germania, Franţa, Ucraina şi Georgia. Haine, jucării, obiecte de uz casnic, biciclete, paturi rabatabile şi multe alte lucruri au fost donate de către cetăţenii unui oraş german, prin intermediul unei tinere voluntare. Charlotte Bolle, originară din Gotha, Germania, a venit drept voluntară în România prin intermediul Asociaţiei Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR) şi şi-a desfăşurat activitatea în judeţul nostru timp de mai multe luni, împreună cu o altă voluntară, Tsia Tskhovreba. Acestea, din partea ARDR şi încă două voluntare, Alesia Bolot şi Noemie Noir, de la Asociaţia „Tineri fără Frontiere” au desfăşurat acest proiect împreună cu trei profesoare, în frunte cu directoarea Şcolii nr. 3 din Rovinari.

Cea care l-a conceput şi a fost factor decisiv în obţinerea obiectelor a fost Charlotte, care a mobilizat cetăţenii oraşului său natal şi a reuşit să strângă toate aceste lucruri. Pachete sortate după nevoi. Sacii încărcaţi au ajuns la Rovinari la sfârşitul săptămânii trecute, fiind descărcaţi la şcoala implicată. Cele care au aranjat pachetele şi au realizat o adevărată anchetă socială sunt cele trei voluntare care au rămas, pentru că Charlotte s-a întors în Germania între timp, împreună cu directoarea unităţii şcolare, Paraschiva Pop şi profesoarele Roxana Olaru şi Delia Adam.  „A fost foarte multă muncă pentru că am luat lista cu persoanele care urmau să beneficieze şi am sortat în aşa fel încât fiecăruia să îi dăm ce are nevoie”, a declarat Delia Adam, unul din cadrele didactice implicate.
Nu mai puţin de 53 de familii sărace s-au bucurat de aceste nesperate cadouri. Vârsta celor care au primit pachete este cuprinsă între 3 şi 80 de ani. Oamenii proveniţi din familii despărţite sau în care nu lucrează nimeni, familiile cu foarte mulţi copii şi alte persoane asistate social şi cu grave probleme financiare au fost trecute pe lista realizată împreună cu un reprezentant al Primăriei Rovinari şi cu cei de la Serviciul Public de Asistenţă Socială.
Primarul oraşului Rovinari Filip Dorin, a declarat ” Le mulţumesc tuturor acestor tineri voluntari pentru cadourile oferite cetăţenilor noştri cu o situaţie financiară precară, pentru că în pragul sărbătorilor de iarnă au reuşit să aducă o bucurie imensă celor cărora le-au oferit. Au fost nişte cadouri personalizate pe tipuri de vârstă şi foarte consistente, beneficiarii acestora fiind foarte mulţumiţi.
Legat de tinerii care au făcut aceste cadouri, dacă până acum cunoşteau România doar din presă, sper ca în cele câteva luni, cât au stat la Rovinari, să-şi fi făcut o impresie frumoasă despre România şi oamenii care o locuiesc. Îi mai aşteptăm pe la noi şi cu altă ocazie mai ales că în doar cele câteva luni de când au sosit la noi în oraş au început să vorbească foarte bine româneşte”

    
Cauta
Retele Sociale