Fonduri externe obţinute de Primăria Rovinari pentru înlocuirea sistemului de încălzire a Spitalului Sf. Ştefan | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Primăria Rovinari a depus o cerere de finanţare la Agenţia Fondului pentru Mediu, care a şi fost aprobată, privind obţinerea unor fonduri nerambursabile prin „Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană sau alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului”. Conform Ordinului nr. 565 din 8 mai 2009 cuantumul finanţării nu poate depăşi 1.000.000 lei deoarece oraşul Rovinari se încadrează în rândul unităţilor administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori între 3.000 şi 20.000.    Finanţarea nerambursabilă, asigurată de Administraţia Fondului de Mediu, se acordă în procent de până la 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.
Motivul înlocuirii sistemului clasic de încălzire îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi a solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de enegie regenerabile, nepoluante, şi nu în ultimul rând cel mai important lucru este acela al reducerii cheltuielilor cu încălzirea apei calde care într-un spital este esenţială.

    
Cauta
Retele Sociale