Primarul Dorin Filip nu este indiferent la problemele cetăţenilor Oraşului Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

În data de 27.11.2009 primarului Filip Dorin i-a fost prezentată situaţia unui cetăţean al oraşului Rovinari, de către doi bolnavi internaţi la Spitalul Orăşenesc Rovinari, secţia Neurologie. Aceştia solicitau ca Economu Traian să fie vizat de către Serviciului Public de Asistenţă Socială Rovinari, deoarece era imibilizat la pat şi mai mult decât atât, în tot timpul cât a stat internat în Spitalul Orăşenesc Rovinari, nu a fost vizitat de nici-un membru din familiei. Primarul Dorin Filip, împreună cu administratorul public Constantin Podaru şi asistenta medicală Majon Loredana din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, au luat atitudine faţă de acest caz şi s-au deplasat la locuinţa acestuia din Strada Castanilor unde l-au găsit pe Economu Traian, în vârstă de 68 de ani imobilizat la pat, fără nicio sursă de căldură şi fără hrană. Din dialogul purtat a reieşit că acesta este divorţat, iar copiii acestuia sunt plecaţi în străinătate, fapt pentru care a solicitat sprijinul primăriei atât financiar cât şi medical, deoarece are nevoie de recuperare pentru a-şi trata semipareza de care suferă.
Primarul a contactat Spitalul din Bumbeşti – Jiu, secţia Neurologie pentru a putea să-l consulte şi să ne comunice dacă poate fi recuperat. În urma acestor discuţii Economu Traian a fost transportat la spitalul din Bumbeşti unde i s-a făcut un control în urma căruia a fost diagnosticat cu semipareză stânga şi i s-a recomandat că pentru a fi recuperat trebuie să urmeze un program de exerciţii fizice în sala de recuperare. Deoarece venitul lui Economu Traian nu putea acoperi cheltuielile din spital, acestuia i s-a acordat un ajutor de urgenţă pentru a mai compensa din cheltuieli.
Pe data de 01.12.2009 la recomandarea primarului Filip Dorin, asitenta medicală Majon Loredana din cadrul Primăriei Rovinari a efectuat o vizită la Spitalul din Bumbeşti – Jiu pentru a observa evoluţia stării de sănătate a lui Economu Traian. În urma acestei vizite precum şi din dialogul purtat atât cu însoţitorul acestuia şi cu cadrele medicale, s-a constatat o evoluţie favorabilă  care trebuie continuată, necesitând timp şi răbdare.
Primarul Dorin Filip este aproape de absolut toţi cetăţenii oraşului Rovinari, iar uşa primăriei este deschisă tuturor.

    
Cauta
Retele Sociale