S-a început construcţia unei noi săli de sport | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Primăria Rovinari a obţinut fonduri nerambursabile pentru construirea unei noi săli de sport de la Compania Naţională de Investiţii, prin programul „Construcţii Săli de Sport”. Amplasamentul acesteia a fost împrejmuit de către constructor, şi urmează construcţia propriu-zisă a sălii, care are un termen de execuţie de 8 luni de zile. Sala de sport va fi construită pe Bulevardul Minerilor,  pe o suprafaţă de peste 3300 mp, cu teren de handbal şi 153 de locuri în gradene. Suprafaţa de sport va avea structura, finisajul, marcajele şi utilările specifice sporturilor în temă, pardoseala din covor turnat bistrat. Suprafaţa de joc maximă a terenului de handbal va fi de 40 m x 20 m şi permite practicarea sporturilor cu mingea (handbal, baschet, volei) şi a celor cu racheta (tenis) şi este pozată astfel încât să permită amplasarea gradenelor.

Accesul la teren al sportivilor este în zona mediană, direct din vestiare. Publicul are accesul separat la gradenele fixe (3 module) dispuse de la nivelul terenului. Sala de sport va fi construită la standarde europene, având o suprafaţă interioară delimitată astfel 46 m x 26,96 m respectiv 1240,16 mp. Sala mai este prevăzută cu câte 2 vestiare sportivi/sexe (tip de vestiar comun fără dulapuri), grupuri sanitare dimensionate pe vestiare (2 WC + 2 lavoare + 2 duşuri), un grup sanitar pentru persoanele cu handicap (1 WC + 1 duş). Din cele 153 de locuri pentru spectatori, 2 locuri sunt pentru spectatorii cu handicap motor.

Aceasta este a doua sală de sport construită în oraşul Rovinari, prima fiind realizată în anul 2003 şi amplasată în curtea Grupului Şcolar Industrial, ambele cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

    
Cauta
Retele Sociale