O mică artistă din Rovinari invitată la premierea Concursului de desene organizat la Bucureşti de Comisia Europeană | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Ziua de 15 iunie a fost  deosebită pentru eleva, MELINTE LAVINIA din clasa a III-a A de la Şcoala Generală Nr. 1 Rovinari şi pentru profesoara ei, Radu Dorina, deoarece au fost invitate să ia parte la premierea Concursului de desene dedicat Zilei Europei, concurs organizat de Comisia Europeană la Bucureşti, pe 9 mai 2010.

Din cele 4000 de lucrări trimise de elevii din România, au fost selectate pentru premiere 30 de lucrări la ciclul primar şi 30 de lucrări la ciclul gimnazial. Bucurie mare  şi mândrie în momentul în care s-a primit invitaţia de a participa la festivitatea de premiere de la Bucureşti, în data de 15 iunie, deoarece una dintre lucrările selectate a fost a elevei din oraşul nostru.

Premierea a avut loc la Aula Bibliotecii Centrale din Bucureşti. Momentul solemn a fost deosebit; copiii au fost premiaţi, au primit diplome, albume şi felicitări din partea reprezentantului Comisiei Europene la Bucureşti. Au fost anunţaţi că toate lucrările selectate pentru premiere vor fi scoase la licitaţie, iar cu banii strânşi vor fi ajutaţi copiii aflaţi în pragul sărăciei.

Primul pas spre artă a fost făcut. Sperăm să mai urmeze şi alte reuşite.

Tradiţii şi obiceiuri gorjeneşti
Chiar dacă este vacanţă, elevii rovinăreni sunt încă antrenaţi în activităţi educaţionale. Pe 16 iunie 2010, un grup de elevi de la Şcoala Generală Nr. 1  Rovinari însoţiţi de doamnele profesoare Dănăşel Magdalena, Radu Dorina şi Teică Loredana au participat alături de elevi din judeţele Vîlcea, Arad, Argeş şi Dîmboviţa la Muzeul Satului din Bujoreni, Vîlcea, în cadrul parteneriatului educaţional „Tradiţii şi obiceiuri”.

Rovinărenii s-au prezentat cu o parte din zestrea cântecelor Mariei Lătăreţu şi au reuşit să încânte prin costumele populare gorjeneşti şi prin glasurile lor curate. S-a văzut şi aici că marea solistă este cunoscută, deoarece toţi cei prezenţi la acţiune interpretau împreună cu soliştii cântecele care au răsunat în curtea muzeului. Televiziunea locală vâlceană a fost prezentă, iar în micile intervenţii luate din rândul copiilor, s-a auzit că aceştia iubesc tradiţiile, muzica populară, portul popular şi sunt dornici să transmită mai departe zestrea cu care s-au născut.

    
Cauta

Retele Sociale