Unirea Principatelor marcată şi la Rovinari | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Cei 152 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost marcaţi luni 24 ianuarie de către administraţia locală. Un asemenea moment istoric nu putea fi trecut cu vederea, astfel că pe Bulevardul Minerilor s-a oficiat o slujbă de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa pentru patrie.

La acest eveniment au fost prezenţi primarul Dorin Filip, viceprimarul Chivu Laurenţiu dar şi tinerii talentaţi de la Clubul Elevilor Rovinari. După slujbă şi programul elevilor conduşi de Emilia Drăgotoiu Nanu şi Burlan Grigore, cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii alături de aleşii locali. Ziua de 24 ianuarie rămâne la fel de importantă în istoria României ca şi ziua de 1 decembrie, cu toate că ultima este mult mai fastuoasă.

24 Ianuarie marcat şi de G.S.I. Rovinari

În data de 24 ianuarie 2011, la orele 12.30, cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române, la Grupul Şscolar Industrial Rovinari a avut loc vernisajul expoziţiei foto-documentare cu tema „24 Ianuarie – Unirea Principatelor Dunărene”. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” în parteneriat cu G.S.I. Rovinari. Iniţiatorul parteneriatulul este Popescu Daniela, cadru didactic în cadrul G.S.I.

La vernisaj au participat viceprimarul Chivu Laurenţiu din partea Primăriei Rovinari, directoarea G.S.I. Rovinari – Popescu Violeta, directoarea adjunctă a G.S.I. Rovinari – Popescu Paulina, prof. Popescu Daniela, muzeografii Pătraşcu Ion şi Firescu Albinel – din partea Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, consilier local Chiru Adina şi elevii G.S.I. Rovinari.

În amfiteatrul instituţiei s-a desfăşurat serbarea şcolară dedicată Unirii Principatelor Române, organizată de prof. Popescu Daniela cu sprijinul conducerii G.S.I.Rovinari.

    
Cauta
Retele Sociale