Festivalul Naţional al Şanselor Tale – Rovinari 2011 | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

În pragul sărbătorilor de iarnă, în  săptămâna 5-11 decembrie, la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari se desfăşoară „FESTIVALUL NAŢIONAL AL ŞANSELOR TALE” a cărui semnificaţie este dată de denumirea  acestui an – Anul European al Voluntariatului. Această săptămână va fi marcată de activităţi în  colaborare cu instituţii de cultură cum ar fi Muzeul Judeţean, „Centrul de Educaţie Incluzivă – Tg-Jiu” şi alte acţiuni educative, culturale şi sportive la nivelul unităţii şcolare.

Festivalul debutează în 6 decembrie cu  activitatea „Violenţa în şcoală. Fii inteligent, nu fii violent!” care are ca obiectiv reducerea violenţei în şcoală, această acţiune încadrându-se într-o suită de alte activităţi desfăşurate pe tema violenţei de la începutul anului şcolar şi până acum. Ziua de 7 decembrie este marcată de două activităţi: una sportivă –„Sănătate de la joc la fitness” care urmăreşte dezvoltare armonioasă a organismului fiecărui elev şi una pentru protecţia mediului „Natura ne aparţine. Noi îi aparţinem!” care doreşte conştientizarea nevoii de protecţie a mediului înconjurător.

Următoarea zi a festivalului – 8 decembrie cuprinde dezbaterea „România: trecut, prezent şi viitor” care are ca scop descoperirea importanţei cunoaşterii valorilor democraţiei, precum şi a importanţei analizei şi interpretării  faptelor istorice, iar următoarea activitate este „Colinde pentru tine” care se desfăşoară în parteneriat cu „Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă – Tg-Jiu”, în cadrul unui program de Strategie Naţională de Acţiune Comunitară, care vizează comunicarea şi socializarea  cu elevi ai centrului.

Penultima zi a festivalului marcată în şcoală cuprinde 3 activităţi:
– dezbaterea „Capcanele marketingului sau marketingul între interes şi moralitate” care are ca scop familiarizarea elevilor cu dilemele etice ale pieţei, cât şi formarea capacităţii de analiză a pieţei;
– dezbatere şi prezentare de imagini sub denumirea „Muzeul de Ştiinţă şi tehnică o locaţie alternativă pentru desfăşurarea orelor de ştiinţe”;
– prezentare de referate şi de carte – „Travesti” de Mircea Cărtărescu.

Ultima activitate care se înscrie în programul de acţiuni al colegiului nostru va fi o excursie gratuită în data de 10 decembrie, acordată unui număr de optzeci de elevi din colegiu, pentru vizitarea Muzeului Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, a Casei Memoriale „Ecaterina Teodoroiu” şi a Muzeului Arhitecturii Populare din Gorj de la Curtişoara.

Toate aceste activităţi urmăresc formarea unui cetăţean informat şi activ în societatea în care trăieşte, dornic să-şi lărgească orizontul prin o mai bună corelare a noţiunilor învăţate în şcoală cu practica.

    
Cauta
Retele Sociale