Ştiinţa în bucătărie – oul întors pe toate părţile
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Elevii clasei a X-a A de la Colegiul Gheorghe Tătărescu au desfășurat una dintre activitățile prevăzute în programul parteneriatului dezvoltat împreună cu Primăria Orașului Rovinari, Cantina de Ajutor Social, Direcţia Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, S.C. Enova Mechanics S.R.L. și S.C. Euro Delice S.R.L.

Acest parteneriat are drept scop atât atragerea tinerilor către studiul Științelor Naturii prin aplicarea într-un context complet nou, dar familiar lor, a cunoștințelor teoretice acumulate în timpul orelor de chimie cât și dezvoltarea abilităților antreprenoriale. Cursul opţional “Știința în bucătărie” discută implicațiile științei în arta culinară.

“Oul… întors pe toate părțile” a stârnit un interes deosebit în rândul participanților – elevi, profesori, reprezentanți ai comunității locale, părinți, prieteni – atât prin modul de organizare a activității (fiecare elev a trebuit să își aducă cel puțin un invitat, iar pentru evaluare, chestionarele au fost completate de părinți, elevilor revenindu-le misiunea de a transfera cunoștințele acumulate către adulți) cât și prin conținutul aparent banal, dar dovedit a fi complicat, al sarcinilor de lucru.

Puteți fierbe un ou tare care la curățare să aibă ambele capete rotunjite, sa nu aibă o pojghiță verzuie între gălbenuș și albuș iar gălbenușul să fie centrat? Putem folosi un ou crud pentru a ne juca cu el în loc de minge?

Dacă v-am trezit curiozitatea sau nu ați găsit singuri răspunsul la aceste întrebări, chiar și după ce ați studiat imaginile alăturate, vă așteptăm cu drag la următoarele noastre activități.

    
Retele Sociale
Sondaj de opinie:

Care din urmatoarele specializari in cadrul Colegiului "Gheorghe Tatarescu" sunt oportune elevilor nostrii?

Arată Rezultatele

Loading ... Loading ...