Cristina Popescu rovinăreanca de aur a canotajului românesc | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Cristina Popescu este o rovinăreancă în vârstă de 17 ani, care a început să practice canotajul de la vârsta de 14 ani, mai exact din anul 2010. Aceasta este mulţumită de performanţele obţinute anul acesta, care au venit foarte repede pentru un sport atât de dificil precum canotajul.

Alături de ea, s-au aflat, în permanenţă, antrenorii Maliş Cristian şi Maliş Mariana care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului Olimpic de Canotaj Orşova, locul unde a deprins tainele acestui sport, în care a obţinut rezultate deosebite. Tânăra este recunoscătoare familiei sale, în special părinţilor săi, pentru faptul că i-au fost alături, colegilor şi antrenorilor fiindcă de trei ani formează o familie.

În decursul acestor trei ani, Cristina Popescu a obţinut numeroase medalii de aur la campionatele naţionale desfăşurate la: Timişoara, Năvodari, Iaşi. Anul acesta a fost cel mai bun an, în care a obţinut titlul de vicecampioană şi campioană mondială în Lituania la Trkaj, dublă campioană europeană, în Belarus la Minsk, dublă campioană balcanică în Serbia la Belgrad. Cristina îşi doreşte să participe anul viitor la Jocurile Olimpice de Juniori, competiţie unde ţinteşte aurul.

Sportiva, mulţumeşte antrenorilor săi, fără de care n-ar fi cunoscut niciodată satisfacţiile aduse de acest sport şi nu ar fi trăit emoţiile şi bucuria intonării imnului de stat al României şi al înălţării tricolorului românesc. Cristina Popescu este mândria familiei, profesorilor, prietenilor, rudelor şi vecinilor, datorită performanţelor sportive obţinute.

Primarul Dorin Filip a invitat-o săptămâna trecută la sediul primăriei pentru a o felicita în numele Primăriei şi Consiliul Local Rovinari. Acesta i-a mulţumit pentru faptul că a reprezentat cu onoare România la competiţiile internaţionale la care a participat. Primarul Dorin Filip va propune Consiliului Local Rovinari premierea acestei sportive.

Modelul acestei tinere trebuie urmat şi de alte persoane de vârsta ei. În ciuda palmaresului obţinut în ultimul an, Cristina rămâne o fată drăguţă, modestă şi cu bun simţ, căreia îi dorim sănătate şi multă baftă anul viitor la Jocurile Olimpice de Juniori care se vor desfăşura în China.

    
Cauta
Retele Sociale