Nivelul particulelor în suspensie din aer, măsurat de Greenpeace România | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Azi, 20 martie 2014, echipa Greenpeace România a măsurat nivelul particulelor în suspensie a, aerului din Oraşul Rovinari. Voluntarii Greenpeace au fost prezenţi în Parcul Central şi au oferit materiale informative referitoare la pericolele poluării provocate de arderea poluării.

Conform informaţiilor oficiale, de la cele trei staţii de măsurare a calităţii aerului din judeţ (Târgu – Jiu, Rovinari şi Turceni), doar la cea din urmă nu a fost depăşită limita de 50 µg/m.c. pulberi în suspensie pentru mai mult de 35 de zile, aşa cum prevede legea.

În Rovinari, patru ani la rând, între 2009 – 2012, au fost depăşite cele 35 de zile prevăzute de lege drept limită. Mai mult limita a fost depăşită de patru ori: în 2009 s-au înregistrat 131 de zile cu valori ale pulberilor în suspensie de peste 50 µg/m.c.. În anul 2012 au fost 91 de zile cu depăşiri ale acestei limite.

Echipa Greenpeace a fost întâmpinată de autorităţile locale, şi invitată la sediul primăriei pentru mai multe discuţii privind demersurile pe care le putem face împreună pe lângă Ministerul Mediului, pentru a reduce nivelul poluării din Oraşul Rovinari.

    
Cauta
Retele Sociale