| Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

                                                                                                      

49.365/13.12.2023

                                     Comunicat de presă

Primăria Orașului Rovinari a derulat începând cu 14.03.2020 (termen de finalizare 31.12.2023) proiectul ”Bunicii Comunității – Rovinari” POCU/436/4/4/127708.

Obiectivul general al proiectului a constat in reducerea numarului de persoane aflate in situatie de vulnerabilitate, cu vârsta peste 65 de ani la nivelul orasului Rovinari, prin sprijinirea accesului a 165 de seniori, dintre care 90 de femei, la servicii sociale integrate, in vederea pastrarii si prelungirii independentei lor si pentru depasirea dificultatilor caracteristice acestei categorii de populatie.

Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului se concretizeaza în faptul că 199 persoane din grupul țintă au beneficiat de un serviciu social licentiat “Centru de zi de socializare si petrecere a timpului liber (tip club)” destinat persoanelor varstnice – “Clubul Seniorilor”, prin participarea la activitati diverse de socializare si petrecere a timpului liber și de terapie ocupationala prin arte si activitati de dezvoltare personala. Din totalul de 199 beneficiari, 100 de persoane au depașit situatia de vulnerabilitate, urmare a sprijinului oferit prin proiect.

”Bunicii comunității” a fost un proiect care a schimbat viața seniorilor din orașul Rovinari printr-o serie de activități care le-au adus din nou bucuria și zâmbetul și i-au revigorat. Cele 199 de persoane beneficiare, cu risc de excluziune socială din comunitate, au participat la activități diverse de socializare și petrecere a timpului liber într-un mediu plăcut și sigur, de evitare a izolării și singurătății, de îmbunătățire a stării fizice și mentale, de optimizare a tonusului, de stimulare a încrederii în sine.

Pentru aceștia,in cadrul activitatilor din proiect s-au desfasurat ateliere de creație, ateliere culinare/ ateliere de plante medicinale, ateliere culturale, istorice, târguri și expoziții realizate pe diverse teme, sărbătorirea zilelor internaționale ( a familiei, a Europei, a cărții), activitati privind informații comunicate de reprezentanții primăriei, activități de dezvoltare personale ( quilling, terapia prin mandala, digitalizare, English club), activitati de miscare/ consultatii medicale,  integrame, sudoku,  rebusuri, sarbatorirea zilei aniversare, jocuri de societate, audiții muzicale, vizionare filme/ documentare, intalniri cu instituțiile partenere din proiect,spectacole, excursii de 1 zi (Cazanele Dunarii, Manastirile din jud. Valcea, Castelul Corvinilor), excursii cu cazare la manastirile din Moldova.

Beneficiile oferite de furnizarea acestor activitati catre grupul tinta au fost de diminuare a nivelului de vulnerabilitate, de stimulare a increderii în sine, menite sa le aduca bucurie si sa le imbunatateasca abilitatile stimulandu-le  sentimentul de valorizare, cresterea stimei de sine si reducerea sentimentului de inutilitate.

În data de 20.12.2023, ora 15:00 va avea loc conferința de închidere a proiectului, in locatia restaurant President, oras Rovinari. La eveniment vor participa reprezentanți ai Primăriei Orașului Rovinari, beneficiari ai proiectului, parteneri locali și echipa de implementare a proiectului.

Conferința are ca scop prezentarea rezultatelor obținute pe parcursul proiectului, împărtășirea experiențelor și discuții despre viitoarele inițiative destinate creșterii și dezvoltării serviciilor sociale integrate în orașul nostru.

Pentru informații suplimentare și confirmări de participare la conferința de închidere vă rugăm să contactați:

Augustin Spineanu – Manager proiect

augustin.spineanu@gmail.com sau office@primariarovinari.ro

Valoarea totală a proiectului: 2.700.853,74 lei

Valoarea finanțării primite prin Programul Operațional Capital Uman: 2.295.725,67 lei

Proiect cofinanțat din Fondul Social European din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

comunicat de presa închidere proiect

    
Cauta
Retele Sociale