Articole din luna aprilie, 2010
După ce ani de zile a reprezentat una din cea mai des ridicată problemă de către cetăţeni în faţa autorităţilor publice locale, praful provenit de la depozitul de cărbune din zona Şcolii Generale Nr. 1 este pe cale de a lua sfârşit. Pe 24 septembrie anul trecut, la sediul E.M.C. Roşia a avut loc întrunirea dintre S.C. I.C.S.I.T.P.M.L. S.A. Craiova, S.C. Complexul Energetic Rovinari, Primăria Rovinari, A.P.M. Gorj, S.N.L.O. S.A. Tg-Jiu şi E.M.C. Roşia în vederea adoptării variantei optime din „Studiul de soluţii pentru încadrarea în cerinţele impuse de legislaţia de mediu la depozitul de cărbune Roşia aparţinând EMC Roşia” unde s-au prezentat cinci variante în cadrul studiului de mai sus, de către Cojocaru Constantin, inginer în cadrul S.C. I.C.S.I.T.P.M.L. S.A. Craiova.
Consilierii locali rovinăreni au dorit ca ziua de astăzi să nu treacă neobservată şi au ales ca în această zi să planteze puieţi de arţar în zona P-urilor, G-urilor şi ANL-urilor.
La această acţiune au participat consilieri locali, cadre didactice de la unităţi de învăţământ din Rovinari, beneficiari ai ajutorului social dar şi voluntari. Orice acţiune de plantare este bine venită într-un oraş care nu duce lipsă de poluare.
În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător care a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arata faţă de mediu.
Jiul Rovinari a debutat cu victorie în primul meci oficial susţinut pe Stadionul Tineretului din Rovinari.
Jiul a trecut la pas de formaţia Muncitorul Reşiţa în faţa a aproximativ 300 de susţinători care au înfruntat ploaia pentru a vedea o victorie frumoasă a băieţilor noştri.
Echipa nu a avut nici-o emoţie în partida de ieri în care a condus încă din minutul 10 prin golul înscris de Romeo Rădoi, iar în minutul 20 Cosmin Şoşoi a majorat scorul la 2-0.
Proiectul „Modernizare şi performanţă în administraţia publică locală”, este un proiect derulat în parteneriat cu Consiliile judeţene Dolj şi Gorj şi are ca obiectiv principal creşterea capacităţii administraţiei locale în comunităţi din judeţele Dolj şi Gorj care se confruntă cu mari provocări în privinţa dezvoltării locale. Au răspuns invitaţiei de participare şi au apreciat iniţiativa drept binevenită 23 de primării din judeţul Dolj şi 11 primării din judeţul Gorj, printre care şi Primăria Rovinari.
Ieri, 20.04.2010, la Primăria Rovinari a venit o delegaţie formată din 30 de studenţi la sociologie şi comunicare şi relaţii publice din cadrul Universităţii din Craiova, coordonaţi de dr. Gabriel Pricină expert în cadrul Institutului pentru Politici de Dezvoltare – IPD. Studenţii au fost prin oraşul nostru şi au chestionat cetăţenii cu privire la calitatea serviciilor oferite de administraţia locală. Angajaţilor Primăriei Rovinari li s-a oferit un chestionar pentru a se autoevalua prin metoda C.A.F. (Common Assessment Framework).
Mâine, 20.04.2010, Jiul Rovinari va susţine primul său meci pe Stadionul Tineretului din Rovinari, după ce terenul a fost omologat de F.R.F. pentru a putea desfăşura partidele de fotbal pe teren propriu. Jiul va întâlni formaţia Muncitorul Reşiţa cu începere de la ora 17.00 într-o partidă constând pentru etapa XXV a Ligii a III-a Seria C5.
Conducătorii clubului fac o invitaţie tuturor iubitorilor şi susţinătorilor formaţiei noastre să fie prezenţi într-un număr cât mai mare la acest meci pentru a vedea primul meci al echipei pe noul teren de fotbal. Până acum, Jiul Rovinari, susţinea meciurile considerate pe teren propriu pe stadionul din Moi, unde nu ducea lipsă de spectatori.
În urma întâlnirii de marţi 13.04.2010 privind adoptarea unor măsuri care să ducă la îmbunătăţirea calităţii aerului în Oraşul Rovinari, prin reducerea poluării cu dioxid de sulf (SO2) şi pulberi în suspensie (PM 10) datorate surselor fixe (industriale) s-au stabilit priorităţile şi direcţiile de urmat atât pentru Primăria oraşului Rovinari, cât şi pentru marii poluatori din zona noastră: Complexul Energetic Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Astfel, Comisia Tehnică a propus Complexului Energetic Rovinari:
– Reducerea Concentraţiei de dioxid de sulf din gazele de ardere la instalaţiile mari de ardere prin realizarea instalaţiilor de desulfurare umedă a gazelor de ardere IMA1 (cazan 3 + cazan 4), dar şi IMA2 (cazan 5 + cazan 6), termenul de realizare fiind până la data de 31.12.2013 pentru IMA1, respectiv 31.12.2011 pentru IMA2.
Citeşte tot articolul »
Prima etapă de construcţie a stadionului din Rovinari denumită IA care presupune realizarea suprafeţei de joc, a pistei şi împrejmuirea a fost realizată, motiv ce i-a determinat pe oficialii clubului Jiul Rovinari să solicite Federaţiei Române de Fotbal omologarea terenului pentru a putea disputa pe acesta toate partidele pe care echipa locală le va desfăşura pe teren propriu. Astfel că în după-amiaza de vineri mai mulţi reprezentanţi ai FRF, jandarmeriei, etc au fost prezenţi la stadion pentru a verifica dacă sunt întrunite toate condiţiile pentru disputarea meciurilor de fotbal. Jiul Rovinari a obţinut o omologare provizorie care îi permite disputarea meciurilor considerate acasă până la finalul acestui campionat.
Astăzi la ora 10.00 în Oraşul Rovinari s-a desfăşurat o acţiune de plantare de arbori, inclusă în Campania Luna Pădurii.
La acţiune au luat parte elevi voluntari de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari, reprezentanţi ai jandarmeriei judeţene, ai Primăriei Rovinari, care au fost coordonaţi de fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu.
S-au plantat 300 de arţari pe Strada Castanilor, pe Aleea Bradului şi în curtea Catedralei Rovinari. Citeşte tot articolul »
Primăria oraşului Rovinari a demarat în acest an, mai timpuriu decât în alţi ani, Programul de înfrumuseţare al oraşului. Practic, acest program de înfrumuseţare a constat în achiziţionarea şi plantarea de material săditor, plante ornamentale şi arbuşti ornamentali, care s-a desfăşurat în a doua decadă a lunii martie tocmai pentru a beneficia de condiţii favorabile de plantare.
Până acum s-a desfăşurat doar prima sesiune de plantare, plantându-se panseluţe şi begonii de grădină, urmând ca în a doua sesiune să fie plantaţi trandafiri, petunii şi begonii. Citeşte tot articolul »
Odată cu venirea Sfintelor Sărbători Pascale, pe exteriorul Catedralei Ortodoxe din Rovinari a fost montat un sistem de iluminat ambiental care să ilumineze catedrala pe timpul nopţii. Investiţia a fost făcută de către Primăria Rovinari, care avea prinsă realizarea acestui sistem de iluminat în Lista de Investiţii pe anul 2010. Sistemul de iluminat arhitectural al catedralei este de tip dinamic şi nu static, care oferă posibilitatea schimbării culorilor pe zone diferite şi la intervalele de timp dorite.
Proiectoarele montate sunt optimizate din punct de vedere al dimensiunilor, fluxului luminos şi consumului de electricitate. În plus, ledurile au o putere de 3 W fiecare şi au o durată de viaţă de până la 70.000 de ore, mai mult proiectoarele dau posibilitatea de variaţie a culorii prin controlul independent al intensităţii ledurilor.
Citeşte tot articolul »
În acest sens Primarul Filip Dorin a şi transmis omologului său din Turek un mesaj de condoleanţe.

Consiliul Local Rovinari a acordat cu ocazia Sărbătorilor Pascale un număr de 3000 de cadouri constând în alimente cetăţenilor fără venituri sau cu venituri nete de până la 600 lei inclusiv. Fiecare cadou a conţinut un pui congelat, un cozonac, 20 de ouă, o sticlă de suc, o sticlă de ulei, o pungă de zahăr dar şi o felicitare.
Nu este pentru prima dată când Primăria Rovinari acordă cadouri cetăţenilor cu venituri mici. De când Dorin Filip a devenit Primar, a devenit o obişnuinţă acordarea cadouri lor constând în alimente, în fiecare an de Paşti şi de Crăciun.
De la an la an, procedura de acordare a pachetelor a fost simplificată, iar numărul cadourilor s-a mărit tocmai pentru a putea beneficia un număr cât mai mare de cetăţeni. Cetăţenii au avut la dispoziţie două săptămâni timp în care puteau să se înscrie, iar cadourile au fost distribuite în săptămâna premergătoare Paştelui (Săptămâna Mare).
Primăria oraşului Rovinari invită cetăţenii interesaţi să participe la dezbaterea publică a Programului integrat de gestionare a calităţii aerului, pentru zonele Rovinari pentru indicatorii dioxid de sulf (SO2) şi pulberi în suspensie (PM 10), Tg-Jiu pentru indicatorul pulberi în suspensie (PM 10) şi Turceni pentru indicatorul dioxid de sulf (SO2), ce va avea loc marţi 13 aprilie 2010, cu începere de la orele 16.00 în Sala de Şedinţe a Consiliului Local Rovinari.
Acest program va cuprinde măsuri/acţiuni, termene şi responsabilităţi, necesar a fi implementate în perioada 2010-2013 în cele trei localităţi, în vederea încadrării valorilor de emisie la indicatorii de sulf şi pulberi în suspensie sub valorile limită reglementate de normele în vigoare.
Pentru cetăţenii care nu au reuşit să se conecteze la internet prin intermediul hotspotului wireless amplasat pe Bulevardul Minerilor prezentăm în continuare paşii de urmat pentru o conectare rapidă şi corectă:
1. După detectarea hotspotului cu denumirea MCTI, la deschiderea browserului de internet apare o pagină de conectare (ca în imaginea de mai jos).