Consultare publică privind Planul Integrat de Mobilitate Urbană (PMUD) a orasului Rovinari si comunei Dragutesti | Primăria oraşului Rovinari
Pagina contact
Arhivă
Adrese diverse

Orasul Rovinari si Comuna Dragutesti invită cetățenii să participe la o campanie de consultare publică cu privire la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, documente strategice în curs de elaborare, aflate în prezent în etapa de finalizare.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) este instrumentul de planificare strategică teritorială prin care sunt corelate dezvoltarea teritorială a localităţilor din zona periurbană/metropolitană cu nevoile de mobilitate şi transport ale persoanelor, bunurilor şi mărfurilor.

PMUD al Orasului Rovinari si Comunei Dragutesti reprezintă un masterplan de transport care vizează modul în care oamenii şi mărfurile se deplasează, utilizând diferite mijloace de transport. Acestea includ: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, transportul cu autobuzul, tramvaiul, trenul, taxiul, autovehiculul propriu şi vehiculele pentru transportul de marfă.

Planul are ca principale beneficii următoarele: facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă şi la servicii; reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie; îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii; reducerea costurilor de călătorie; obţinerea unei mobilităţi unitare, fără întreruperi; creşterea atractivităţii şi a calităţii mediului urban.

De asemenea, o condiție de bază pentru finanțarea investițiilor legate de transportul public urban și de infrastructura aferentă – activități care sunt eligibile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. ,o constituie fundamentarea acestora în cadrul unor PMUD-uri, dezvoltate la nivelul municipiilor reședință de județ, inclusiv a zonelor funcționale urbane.

Persoanele şi asociaţiile legal constituite vor putea trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii la Primaria Orasului Rovinari sau Comuna Dragutesti pe adresele de e-mail.

Puteți accesa mai jos documentele aflate în consultare publică:

  PMUD_Rovinari_versiune_initiala.pdf (9,2 MiB, 1.299 hits)
    
Cauta
Retele Sociale